Babyen var en gutt

Den døde babyen i Drammen var en for tidlig født gutt. Politiet kan ikke si om barnet døde før eller etter fødselen. Moren blir innstendig bedt om å melde seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter en foreløpig obduksjon har politiet kommet med noen flere opplysninger rundt funnet av det døde barnet.

-Det er et guttebarn som er født rundt åtte uker for tidlig, sier politiavdelingssjef Håkon Grøttland til NRK.

Han opplyser også at spedbarnet er lys i huden, men kan ikke gå nærmere inn på etnisk opprinnelse.

- Dødsårsaken er ikke klar. Vi kan heller ikke si om barnet var dødt før det ble født eller døde etter fødselen, sier Grøttland.

Den døde babyen ble funnet i skogen i går av en turgåer som var ute og luftet hunden sin. Stedet der babyen lå, ligger en kilometer fra allfarvei i skogsområdet ved Konnerud utenfor Drammen.

I hele går var politiet og teknikere fra Kripos på åstedet for å finne spor etter den eller de som har lagt ut babyen.

Spesielt

Politiavdelingssjef Håkon Grøttland i Drammen ber barnemoren om å melde seg til politiet. Han innrømmer at funnet har gjort sterkt inntrykk.

- Dette er veldig spesielt. Jeg kan ikke huske noe liknende, sier han.

NRK meldte i går at det vesle liket lå i en plastpose, men dét vil ikke politiet bekrefte.

- Jeg har hørt rykter om at det var snakk om en plastpose, men vi har ikke sagt noe, sier Grøttland. Han vil heller ikke si om det er funnet klær eller andre ting ved babyen som gir politiet spor å gå etter.

Spør etter gravide kvinner

I går startet politiet en rundspørring i nabolaget ved funnstedet. Foreløpig har de ikke fått nye spor å gå etter.

- Rundspørringen har gitt oss en del arbeidsoppgaver, men ikke noen spor. Det tikker inn tips jevnt og trutt. Flere personer skal inn i vitneavhør, men det er i forbindelse med observasjoner, sier Grøttrud.

Politiet har lagt ut løpesedler i butikker og på bensinstasjoner i området. De har også tatt kontakt med flere institusjoner for å høre om barnets mamma har vært i kontakt med helsevesenet mens hun var gravid. Sykejournalene til gravide kvinner i området blir gjennomgått, og undersøkelsene fortsetter i dag.

Politiet ber om at folk tar kontakt hvis de vet om kvinner som har vært gravide, men som ikke har fått barn.

Fant babylik i Sverige

I Sverige ble et dødt barn funnet i skogen 1. mai. Barnet var pakket inn i et håndkle med bokstaven S og deretter lagt i en plastpose. Da politiet gikk ut med detaljert informasjon om håndkleet, kom tipsene som ledet politiet til barnets mamma. Kvinnen hadde tatt livet av to av sine spedbarn og oppbevart dem i fryseboksen hjemme.

Den dypt tragiske historien ble avslørt fordi kvinnens egen sønn fant likene i fryseboksen. Han orket ikke å leve med oppdagelsen og bar det ene liket ut i skogen, slik at det kunne bli funnet.

LETER:</B> Politibetjent Bjørn Holm og hunden Rex gikk nøye gjennom deler av området i går.
FUNNET I SKOGEN:</B> Det døde barnet ble funnet i skogsområdet ved Konnerud utenfor Drammen.
TEKNIKERE:</B> Teknikere fra Kripos undersøkte området der det døde barnet ble funnet. De leter etter spor fra dramaet som har funnet sted her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer