Babyene manglet armer. Gir opp å finne ut hvorfor

De franske helsemyndighetene kan ikke gi et godt svar på hvorfor 13 babyer ble født uten hele eller deler av armen mellom 2007 og 2017.

HELSESKANDALE: Franske myndigheter har gitt opp å finne svar på hvorfor 13 babyer ble født uten hele eller deler av armen mellom 2007 og 2017. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
HELSESKANDALE: Franske myndigheter har gitt opp å finne svar på hvorfor 13 babyer ble født uten hele eller deler av armen mellom 2007 og 2017. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

13 franske foreldrepar har ikke fått noe godt svar på det de har lurt på siden barnet deres ble født: Hvorfor ble mitt barn født uten hender, underarm eller arm?

Saken har av noen blitt omtalt som en «helseskandale», og dreier seg om at det mellom 2007 og 2017 ble født 13 barn som manglet enten hender, underarmer eller armer på landsbygda i Frankrike.

«Tragisk»

De første rapportene kom fra landsbyen Druillat i Ain-departementet i de østlige deler av Frankrike, der sju barn ble født uten armer, underarmer eller hender mellom 2009 og 2014. Alle bodde i en radius på snaue to mil, skriver The Guardian.

Forskere fikk først nyss om saken i 2011, og tre år seinere ble det rapportert om at ytterligere tre barn som manglet hele eller deler av armene hadde blitt født i 2007 og 2008 i byen Mouzeil vest i Frankrike.

Og i 2015 ble rapport at tre barn som manglet armer, underarmer eller hender hadde blitt født i byen Guidel lengst vest i Frankrike mellom 2011 og 2013.

De franske helsemyndighetene, Santé Publique France, avslørte for første gang torsdag i forrige uke at de har etterforsket saken. De slår fast at situasjonen er «tragisk» for familiene, men at antallet saker i Ain-departementet er innenfor det nasjonale gjennomsnittet, skriver The Local.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer