Babyer døde etter melkepulverjuks

13 kinesiske babyer er døde og over 170 er underernært på grunn av svindel med melkepulver for spedbarn. Kinas statsminister varsler harde straffer for svindlerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem grossister er allerede arrestert, mistenkt for å ha distribuert «melkepulveret», som viser seg å være nærmest uten næringsverdi. Sykehusene i Fuyang i Anhui-provinsen har siden mai i fjor behandlet 171 underernærte babyer, de fleste bare tre til fem måneder gamle. De små har fått uforholdsmessig store hoder og underutviklet kropp på grunn av den alvorlige mangelen på næringsstoffer.

De fleste av spedbarna kommer fra svært fattige områder. Foreldrene har kjøpt det billigste melkepulveret de kunne finne.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua er 13 babyer omkommet og tre er fortsatt på sykehus i Anhui-provinsen på grunn av svindelen. Men torsdag kom det meldinger om funn av falsk morsmelkerstatning i ytterligere åtte provinser, noe som kan bety at omfanget av skandalen er større enn først antatt.

Kinas statsminister Wen Jiabao krever at de som står bak svindelen får harde straffer, og en egen etterforskningsgruppe er sendt til Fuyang for å spore opp hvor pulveret kommer fra og hvor det er til salgs. Til nå er det næringsfattige melkepulveret sporet til 141 fabrikker, blant annet i Beijing og i den autonome regionen Indre Mongolia. Til sammen 32 typer melkepulver er blitt svartelistet, ifølge avisen China Daily.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer