Babyer evakuert etter sykehusbrann

24 for tidlig fødte babyer måtte evakueres da det brøt ut brann i Buskerud sentralsykehus (BSS) i ettermiddag. Tre av dem ble sendt til Rikshospitalet, men er utenfor livsfare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 24 barna på prematuravdelingen er i live blant annet takket være resolutt handling fra personalet ved avdelingen. Etter at brannalarmen gikk i ettermiddag tok de raskt affære.

- Vi tok barna ut av kuvøsene og bar dem i sikkerhet i våre egne armer, forteller avdelingssykepleier Mariann Hval til NTB.

Ingen av de for tidlig fødte er i livsfare. Tre av dem ble fraktet til Rikshospitalet.

Ren flaks gjorde at seks sykepleiere var innom jobben i tillegg til fem som var på vakt.

Sjokk

- Jeg fikk sjokk da jeg fikk brannmeldingen, og særlig at det brant i 11. etasje med de sårbare nyfødte, sier sykehusdirektør Marit Lund Hamkoll ved BSS til NTB.

Brannen oppsto i 11. etasje i prematuravdelingen. Tilstanden for de tre små babyene på Rikshospitalet skal være bra får Dagbladet.no opplyst i kveld.

- Det ser ut som om tilstanden er bra. De har kommet trygt fram, sier overlege Per Arne Tølløfsrud ved nyfødtseksjonen ved Rikshospitalet.

Barna er moderat for tidlig fødte og er utenfor livsfare, ifølge Tølløfsrud.

Kontorbrann

Brannen ved BSS oppsto trolig i et kontor i administrasjonen i 16.30-tida.

15 minutter etter at alarmen gikk, hadde brannvesenet kontroll over brannen. Kontoret der brannen oppsto var overtent, og røyken spredte seg over flere etasjer i sykehuset.

- Vi vet ikke hva som er årsaken til brannen, sier brigadeleder Terje Pettersen i Drammen og Lier brann- og feiervesen til NTB.

EVAKUERT: 24 kuvøsebarn ble evakuert under brannen på sykehuset.