Babyer til salgs på nettauksjon

23 000 kroner for gutt - 10 500 for jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Annonsen med babyer til salgs dukket denne uka opp på den Kinas største nettauksjon Eachnet, som er tilknyttet internettauksjonen eBay.

Fattige barn

Annonsen, som ble lagt ut søndag, selger babyer som er under 100 dager gamle til en pris av knappe 23 000 kroner for gutter og 10 500 kroner for jenter. Babyene kommer fra den landetes fattige provins Henan.

- Tilbudet var var ment som en velsignelse for alle familier som ikke klarer å få barn rundt om i landet, sier Tang Lei fra Eachnets PR-avdeling til Reuters.

Eachnet fjernet annonsen umiddelbart etter at de hørte om det. Da hadde allerede 40 mennesker sett annonsen uten å by på den. Politiet er koblet inn i saken.

Henrettes for menneskehandel

Det er ukjent om annonsen var seriøst ment, men menneskehandel er et utbredt problem i Kina. Et strengt lovverk gir foreldre bare lov til å få ett barn, og spesielt strengt håndheves dette i byene. Restriksjonene har gitt seg utslag i at guttebabyer foretrekkes, og at jentebabyer i enkelte tilfeller blir drept.

Handel med barn medfører dødsstraff i Kina. Minst fire personer er henrettet for kidnapping og lignende lovbrudd i år .

Tang Lei sier til nyhetsbyrået at firmaet nå planlegger å sjekke gjennom hver annonse som blir lagt ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer