Babyorangutangen klynger seg til den mishandlede mora etter å ha blitt angrepet av mennesker

- En menneskeskapt konflikt mellom dyr og mennesker, sier Regnskogfondets Anja Lillegraven.

UTSULTET: En babyorangutang klynger seg til den svært underernærte moren sin etter at de begge ble funnet av dyrevernsforkjempere. Tusenvis av skogbranner herjer i Indonesias regnskog nå, og derfor skjer det stadig oftere at orangutanger tar seg inn til landsbyer for å finne mat. Dette liker ikke innbyggerne, og konflikter mellom orangutanger og mennesker har blitt vanligere. Orangutangene på bildet hadde tatt seg inn i landsbyen Kuala Satong i Indonesia, men ble angrepet av sinte innbyggere. Foto: AFP PHOTO / INTERNATIONAL ANIMAL RESCUE / HERIBERTUS
UTSULTET: En babyorangutang klynger seg til den svært underernærte moren sin etter at de begge ble funnet av dyrevernsforkjempere. Tusenvis av skogbranner herjer i Indonesias regnskog nå, og derfor skjer det stadig oftere at orangutanger tar seg inn til landsbyer for å finne mat. Dette liker ikke innbyggerne, og konflikter mellom orangutanger og mennesker har blitt vanligere. Orangutangene på bildet hadde tatt seg inn i landsbyen Kuala Satong i Indonesia, men ble angrepet av sinte innbyggere. Foto: AFP PHOTO / INTERNATIONAL ANIMAL RESCUE / HERIBERTUS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brannene i Indonesias regnskog har de siste ukene fått oppmerksomhet internasjonalt. I forrige uke skrev Dagbladet om hvilke konsekvenser disse skogbrannene kan få, og hva som har forårsaket dem.

De flere tusen brannene har allerede brent ned store områder i regnskogen, som er det eneste stedet det finnes ville orangutanger i dag. Dyrevernsorganisasjoner uttrykker bekymring for hvordan det kommer til å gå med dyrelivet, og flere dyrearter kan være i fare dersom brannene ikke stoppes.

Angrep to orangutanger Bilder dyrevernsorganisasjonen International Animal Rescue nylig har offentliggjort viser én av konsekvensene skogbrannene har fått så langt. En utsultet orangutangmor og hennes barn ble funnet i landsbyen Kuala Satong i Indonesia, som de hadde besøkt i jakten på mat. Innbyggerne hadde angrepet de to orangutangene, og dyrevernerne som reddet dem fortalte at moren hadde sår på kroppen.

Ifølge vitenskaps- og forskningsnettstedet IFLScience kastet landsbyens innbyggere ting på orangutangmoren, før de forsøkte å binde henne fast. Det var etter dette at International Animal Rescue kom de to dyrene til unnsetning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer