Skjult graviditet:

Babysjokk etter dette

Vivian Wise Ruizvelasco (20) ante fred og ingen fare på dansegulvet. Så kom riene.

ANTE INGENTING: Vivian Wise Ruizvelasco drakk og koste seg på nattklubb - intetanende om graviditeten. Foto: Jam Press
ANTE INGENTING: Vivian Wise Ruizvelasco drakk og koste seg på nattklubb - intetanende om graviditeten. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert

20 år gamle Vivian Wise Ruizvelasco fra Mexico var på byen for å feire bestevenninnas bursdag da hun merket kraftige smerter i magen og hoftene.

Smertene var så voldsomme at Ruizvelasco bestemte seg for å dra hjem og hvile. Hun tok reseptfrie piller og drakk urtete i håp om at smertene skulle forsvinne.

Men morgenen etter hadde hun like vondt, og kjæresten Tonatiuh González dro henne med til sykehuset. Der ble Ruizvelasco undersøkt av en gynekolog som etter kort tid kunne slå fast at en fødsel var i gang.

- Jeg fant ut at jeg var gravid da fødselen allerede var i gang, forteller den unge kvinnen til nyhetsbyrået Jam Press.

FORSKJELLIGE MENINGER: NRK har valgt å satse på reality, og har kjøpt opp det britiske reality-programmet «Love in the flesh». Det både hylles og slaktes. Video: NRK / Rød Løper Vis mer

- Kjemperedd

Det var rier 20-åringen kjente på dansegulvet, men fordi Ruizvelasco ikke ante at hun ventet barn, skjønte hun ikke at det var dét vondtene skyldtes.

- På sykehuset fortalte de at smertene skyldtes en fødsel og at jeg var nødt til å føde barnet.

Kort tid seinere ble hun lagt i narkose, og sønnen Matias kom til verden med keisersnitt. Da kjæresteparet så sønnen for første gang, var de fulle av blandede følelser.

NYTT LIV: Plutselig var Vivian Wise Ruizvelasco (20) og kjæresten foreldre til lille Matias. Foto: Jam Press
NYTT LIV: Plutselig var Vivian Wise Ruizvelasco (20) og kjæresten foreldre til lille Matias. Foto: Jam Press Vis mer

- Jeg holdt meg våken helt til han var født og visste ikke hva jeg skulle føle da jeg så ham. Jeg følte meg ikke såret eller noe, men kjæresten min var sjokkert, sier Ruizvelasco.

Kjæresten Tonatiuh González måtte kaste seg rundt og kjøpe utstyr de plutselig fikk behov for med en baby i hus.

- Han måtte fikse alt dette så å si fra den ene dagen til den andre og var kjemperedd, men det forstår jeg godt, sier Ruizvelasco.

FØDSEL: I den nyeste sesongen av «Funkyfam» får seerne være med når Jørgine Massa Vasstrand skal føde sitt fjerde barn. Reporter: Nora Skavhaug. Video: Luna Lea/TV 2. Vis mer

- Verden falt sammen

Selv tok Vivian Wise Ruizvelasco til TikTok for å fortelle om den oppsiktsvekkende opplevelsen. Videoen har på kort tid fått over 18 millioner visninger og 1,4 millioner likerklikk.

20-åringen innleder videoen med et klipp der hun drikker og hygger seg på utestedet dagen før babyen kom til verden.

I kommentarfeltet skriver Ruizvelasco at mange først ikke trodde på den unike historien, men at hun har hørt fra mange andre kvinner med liknende erfaringer.

Nå er livet snudd på hodet for det unge paret fra Mexico.

- I starten var det veldig vanskelig, for jeg hadde ingen erfaring med barn, men etter hvert begynte jeg å tilpasse meg.

Tida etter fødselen beskriver hun som et stort sjokk.

ALTERNATIV FØDSEL: Dette paret fra California i USA har nettopp fått en baby. Men fødselen ble noe de aldri vil glemme. Video: KCRA. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

- Jeg gikk umiddelbart i sjokk, av mange grunner, for eksempel om babyen hadde det bra og hva jeg skulle gjøre med ham. Jeg hadde aldri holdt et barn i hele mitt liv. Jeg bekymret meg for alt jeg ble nødt til å kjøpe. I det øyeblikket falt hele min verden sammen.

Nå har lille Matias begynt i barnehage, og den nybakte mora ser lyst på framtida.

- Han er sønnen min, min partner og mitt livs kjærlighet. Det er helt ærlig det beste og mest uventede som noen gang kunne hendt meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer