Listhaug raser mot fødestreik:

- «Babyskam»

Etter å ha gått etter bilen og fredagstacoen, er MDGs neste mål nå barna våre, mener Frp-leder Sylvi Listhaug. Hun reagerer på at en ung politiker nekter å få barn i kampen for klimaet.

SKAM: Frp-leder Sylvi Listhaug mener MDG prøver å påføre nordmenn skam fordi de får barn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKAM: Frp-leder Sylvi Listhaug mener MDG prøver å påføre nordmenn skam fordi de får barn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag kunne Dagbladet fortelle om den 22 år gamle MDG-politikeren Josefine Gjerde som nekter å føde barn før hun er trygg på at Norge innfrir klimamålene, og avverger det hun mener er en klimakrise.

Reaksjonen fra Frp-leder Sylvi Listhaug lar ikke vente på seg. Hun mener det er den siste i rekken av saker der MDG vil begrense nordmenns frihet.

- Går etter barna

– De vil ikke bare ta fra oss bilen, fredagstacoen og sydenreiser, nå skal de gå etter barna våre. Hva skal vi kalle dette? «Babyskam»? Jeg håper at folk er innforstått med at et politisk skifte til høsten også kan bety at MDG får ei hånd med på rattet og da står i en posisjon hvor de kan få flertall for skyhøye avgifter og mer skam - direkte fra regjeringskontorene, advarer Listhaug.

Til Dagbladet har den unge MDG-politikeren sagt at hun er redd for hvilken verden dagens barn fødes inn i.

- Jeg frykter for framtida til barna. Vi må halvere utslippene hvis vi skal nå målene, og med dagens tempo er jeg ikke trygg på at vi klarer det. Jeg har ikke lyst til å sette barn til live når vi ikke vet hvordan verden vil se ut, forklarer Gjerde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer