Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Bach er ikke trygg noen steder

Svein Erik Bakke (57) tror noen av dem som har tapt penger på Ole Christian Bach kan være desperate nok til å sende torpedoer etter ham. Selv vil han bare ha sagt ham noen sannhetsord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Erik «Vaske»-Bakke (57) har overhodet ikke tenkt å komme etter Bach med andre midler enn de advokaten har til rådighet. Vaskegründeren skal ha lånt 8,75 millioner til Bach, ei gjeld som med skyhøy rente skal ha steget til 16 millioner kroner.

I går avslørte Dagbladet at den bedrageridømte finansakrobaten gjemmer seg i Dubai. Der er han trolig ikke lenger.

-  Forfølges av min advokat

-  Hvis jeg hadde truffet ham på gata? Jeg ville ikke ha slått ham i hjel, men sagt ham noen sannhetsord. Jeg er litt ferdig med dette. For meg er framtida viktigst. Men så lenge det er liv i Bach, ekssamboeren og rådgiveren hans, Terje Strand Eriksen, skal de forfølges av min advokat. De skal spikres opp på veggen og ikke eie noen verdens ting i Norge før de har gjort opp med meg, sier Bakke til Dagbladet.

-  Det er fint at han sier han har hatt et helvete. Det unner jeg ham. Det er trist at jeg for første gang har tapt så mye penger, for i løpet av førti år har jeg gjort det meste riktig. Men det verste er å tenke på familien hans. Derfor bør han komme seg hjem. For han blir aldri ferdig med saken før han gjør opp for seg, sier Bakke.

-  Kan ikke være trygg Han er sikker på at Bach frykter for sitt liv, særlig etter at politiet fant våpen i bilen hans tidligere i år. -  Jeg har råd til å tape disse pengene, men jeg vet at andre er mer desperate. Jeg vet også at Bach har kriminelle kontakter, og han kan ikke være trygg noen steder. De vil kanskje være enda mer oppsatt på å komme etter ham når han befinner seg i land som ikke kan utlevere ham til norske myndigheter. Selv vil jeg aldri finne på å gjøre noe fysisk mot ham, sier Bakke.

Han har tidligere i år blitt intervjuet i Dagbladet om hvordan han kunne finne på å låne penger til den bedrageridømte nordmannen. For et par uker siden var Bakke hos Økokrim for å gi alle relevante opplysninger i saken.

-  Som å pisse i buksa

-  Jeg har hatt for mye rundt meg selv til å gruble over andres motiver. Bach er en pertentlig, flott kar, men det er noe oppi huet hans som er annerledes.

-  Hva da?

-  Å gjøre de tingene han har gjort er som å pisse i buksa i tretti minus. Det er varmt med en gang, men det blir veldig kaldt etterpå. Horisonten måtte være kort når lånene var på tre måneder. Da kjøper han seg ikke mye tid. Jeg skjønner ikke hvordan han er skrudd sammen. Han er nødt til å bli tatt igjen.

Overfor Dagbladet kommer Ole Christian Bach med sterke beskyldninger om lyssky transaksjoner fra Bakkes side. Når Dagbladet konfronterer vaskegründeren med konkrete anklager fra bedrageren i Dubai, ler han.

-  Hinsides virkeligheten

-  Folk må få mene hva de vil, men jeg skjønner ikke hans interesse av å sette fram slike påstander. Det er helt hinsides virkeligheten.

-  Frykter du at renommeet ditt som forretningsmann er skadet av forholdet til Bach?

-  Nei, for det er ikke mulig å sikre seg hundre prosent mot kjeltringer, gudskjelov. Jeg har vært i business i 40 år og har blitt lurt én gang før, av Thomas Øye, men det kan ikke sammenliknes. Bach og hans kompanjonger har forfalsket dokumenter som ble sjekket av advokater og myndigheter uten at noen i utgangspunktet reagerte. Da er det lite man kan gjøre, sier Bakke.

IKKE MEDLIDENHET: - Det er fint at han sier han har hatt et helvete. Det unner jeg ham, sier Svein Erik Bakke, som har tapt mange millioner på lån til Ole Christian Bach.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media