Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bach var den eneste edderkoppen

I et nett med mange ofre, hevder Bachs tidligere rådgiver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Han er en av de fire tiltalte i Bach-saken. Hovedpersonen selv er død, men Økokrim vil bevise at han hadde medhjelpere i sine lånesirkus langt utover over lovens grenser.

-  Jeg skal kjempe med blanke våpen i retten mot Økokrim. De har tatt feil før, og de gjør det igjen, hevder en kampvillig Terje Strand Eriksen overfor Dagbladet.

Tøft for familien

Nå er det 18 måneder siden han ble siktet for grovt bedrageri på ti millioner kroner. Økokrim har gitt ham en sentral rolle i Bachs finanspiruetter. Rettssaken vil tidligst komme opp i oktober.

-  Da har det gått over to år. Dette har vært en enorm belastning, ikke minst for familien. Jeg har to voksne barn og en kone som er lærer. Hva tror ikke deres venner? Når strafferammen for det jeg er tiltalt for i teorien er på linje med et drap - 12 år, tenker jo alle sitt. Da blir det sånn at det sitter fire millioner dommere rundt om i landet og har sin mening om saken lenge før den har kommet for retten. Jeg står oppreist fordi jeg har godt støtte i familien og blant venner, sier Eriksen.

Levebrød

-  Jeg har ikke noe å skjule. På en måte er jeg glad for at saken kommer for retten så det er mulig å bli renvasket, sier 58-åringen.Han har ikke «gitt opp» etter at han ble siktet og seinere tiltalt for den alvorlige økonomiske kriminaliteten.

-  Jeg er økonomisk rådgiver for et titall bedrifter i dag. Alle er nye klienter, og jeg har lagt alle kort på bordet. De vet jeg hva jeg er tiltalt for. Jeg har business på gang som gir inntekt på nærmere en million i året. Det er ikke så verst i all elendigheten, sier Eriksen.

Han hevder han har vært samarbeidsvillig med Økokrim fra første stund. -  De har fått alle papirer i saken. Jeg har ikke makulert et dokument. Men saken har ligget i måned etter måned uten at noe har skjedd. Jeg føler det grusomt å ha slike beskyldninger hengende over meg i to år før jeg får sjansen til å forsvare meg på skikkelig vis, sier den 58 år gamle eksrevisoren.

For en del år siden mistet han revisorbevillingen. Han skal ha hatt et frynsete rykte.-  Jeg har hjulpet Bach i en rekke saker. Men hans operasjoner med falske dokumenter har jeg ingenting med å gjøre. Han har fått kopiert min underskrift på falske dokumenter, sier Eriksen.

-  Men hvorfor satte du ditt navnetrekk på et dokument in blanko, du visste jo ikke hva det ville inneholde?-  Jeg har gitt Bach et eksempel på en transporterklæring som burde være helt ufarlig. I ettertid er jeg enig i at det ikke var smart.

TØFT: - Det har vært 18 tøffe måneder. Ennå vet jeg ikke når saken kommer opp, sier Terje Strand Eriksen.
ETTERSPILL: Selv om hovedpersonen i lånesirkuset, Ole Christian Bach, er død, ønsker Økokrim å bevise at han hadde medspillere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling