Bach var mistenkt for Munch-heleri

Oslo-politiet avlyttet telefonen til Ole Christian Bach en periode i fjor høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett fant det var skjellig grunn til å mistenke den nå avdøde finansakrobaten for å ha, eller ha hatt, befatning med «Skrik» og «Madonna» etter ranet mot Munch-museet 22. august 2004, og dommeren ga tillatelse til telefonavlytting i en periode.

Rettssaken mot de seks tiltalte etter kunstkuppet kommer opp for Oslo tingrett 14. februar, og telefonavlytting av Bach kan fort bli et tema.Ifølge Dagbladets kilder førte ikke avlyttingen til at etterforskerne klarte å nærme seg maleriene. Den ble derfor avsluttet.

Håndvåpen

Bach døde som kjent i Sverige i sommer. Kunstverkene er fortsatt som sunket i jorda.

Bach kom i politiets søkelys igjen allerede sommeren 2004. Han var utsatt for et biluhell i en tunnel sør for Oslo, og i bilen hans fant politiet to håndvåpen.


Ifølge Bach hadde han våpnene fordi han fryktet for sitt liv.
Allerede i dagene etter ranet ble denne episoden trukket fram, og ifølge Dagbladets kilder i ransmiljøet ble Bach nevnt i sammenheng med Much-ranet, og politiet satte altså i gang telefonavlytting.

Dagbladet skrev at en nordmann skulle ha bestilt ranet av kunstskattene på vegne av en forretningsmann som oppholdt seg i Dubai. Bach dukket som kjent opp i Dubai, etter at han ble etterlyst av politiet i oktober 2004.

Ødeleggende

 AVLYTTET: Ole Christian Bach.
AVLYTTET: Ole Christian Bach. Vis mer

Advokat Håkon Schiong, som da representerte Bach, sa anonymt til Dagbladet fire dager etter ranet, at Bach hadde vært bortreist, og ikke fikk høre om ranet før i ettertid.

Dagbladet valgte å anonymisere Schiong for ikke å identifisere Bach og avdekke mistankene mot finansakrobaten.