Bache-Gabrielsen må jobbe overtid

PARIS (Dagbladet): De ansatte i konjakkhuset Bache-Gabrielsen jobber nå i to skift for å produsere ny konjakk til Norge. - Nytt parti vil bli sendt så fort som mulig, sier Christian Bache-Gabrielsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konjakkhuset Bache-Gabrielsen er svært opptatt av det store konjakkuppet i Norge - som også får direkte følger for firmaet, selv om produsenten ikke vil tape penger på det frekke tyveriet: Produksjonen må økes kraftig for å klare å dekke etterspørselen i Norge før påske, etter at nesten 18 000 flasker ble stjålet.

Norge er det franske konjakkhusets største marked.

- En erstatningsordre er sendt allerede, og ny konjakk vil bli sendt så fort som mulig, sier Christian Bache-Gabrielsen, som bekrefter at det nå jobbes overtid for å kunne levere erstatningskonjakken. Det vil likevel ta åtte til ti dager, og i mellomtida kan konjakkelskere måtte gå tørste i Trøndelag, der det stjålne konjakkpartiet egentlig skulle omsettes - på lovlig vis.

Christian Bache-Gabrielsen, som er barnebarn av grunnleggeren Thomas Bache-Gabrielsen, innrømmer at det kanskje kan være smigrende at tyvene «valgte» nettopp Bache-Gabrielsens konjakk, men legger fort til at han er bekymret for at den stjålne konjakken blir omsatt til spottpris.

- Det kan ha dårlig effekt vis-à-vis våre regulære kunder som kjøper samme konjakk tre ganger så dyrt, sier Christian Bache-Gabrielsen til Dagbladet.

TØMMER NEDPÅ: Christian Bache-Gabrielsens medarbeidere tapper fra konjakktønnene i rasende fart.