Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bachs blakke revisor må ut med fem mill.

- Folk som farer med fanteri, skal ikke fare fritt omkring, sier Vaske-Bakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svein Erik Bakke har vunnet ankesaken i lagmannsretten mot den tidligere revisoren til avdøde Ole Christian Bach. Terje Strand Eriksen ble i fjor dømt til å betale tilbake fem millioner kroner til Bakke, penger Ole Christian Bachs ekssamboer lånte av Bakke ved hjelp av falske panteobligasjoner som revisoren hadde skrevet under på.

Strand Eriksen sier til Dagbladet.no at han er opprørt over dommen og at han vil anke saken inn for Høyesterett.


- Her er det åpenbart at retten bare har valsa etter Tingretten, sier Strand Eriksen og opplyser at han er blakk og aldri vil kunne betale Vaske-Bakke de fem millioner kronene.

Tingretten og nå lagmannsretten mener Strand Eriksen opptrådde i bedragersk hensikt da han forfalsket panteobligasjonene på vegne av Bach. Dermed er han økonomisk ansvarlig for Bakkes tap.

Ber om utsettelse
Revisoren har under ankesaken bedt om at den sivile erstatningssaken mot Vaske-Bakke ikke gjennomføres før Økokrims straffesak mot ham er avsluttet. Strand Eriksen mener Bach har frifunnet ham i et tv-intervju, og at erstatningssaken vil få et annet utfall om den gjennomføres etter dommen i Økokrim-saken.


- Det er meningsløst at denne pengesaken kommer før straffesaken, sier Strand Eriksen.

Økokrim-saken er ventet å komme opp for retten i 2007. Ifølge lagmannsretten ville dommen her ikke ha påvirket utfallet i Bakke-saken.


Statuere eksempel

Svein Erik Bakke er godt fornøyd lagmannsrettens avgjørelse og har ingen tro på at Strand Eriksen vil få kjøre saken for Høyesterett.

VANT: Svein Erik Bakke vant ankesaken mot Ole Christian Bachs tidligere revisor, Terje Strand Eriksen, i Agder lagmannsrett. Foto: Sveinung Uddu Ystad
VANT: Svein Erik Bakke vant ankesaken mot Ole Christian Bachs tidligere revisor, Terje Strand Eriksen, i Agder lagmannsrett. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

- To rettsinstanser har nå sagt sitt. Noen skjønner aldri at nok er nok, sier Bakke til Dagbladet.no.


- Det er stort press på rettsapparatet, og Høyesterett kan ikke bry seg med slike tulleting.

Han opplyser at rettsoppfølgingen fra hans side er gjort for å statuere et eksempel.


- Når jeg taper penger i forretninger, skjer det på grunn av gale avgjørelser. Her har jeg tapt penger på grunn av lureri og fanteri. Folk som farer med tull og fanteri, skal ikke få fare fritt omkring, sier Bakke.

TAPTE: Tidligere Bach-revisor Terje Strand Eriksen vil anke saken inn for Høyesterett.