Bachs eks-samboer tiltales

Økokrim vil tiltale Ole Christian Bachs ekssamboer for medvirkning til bedrageri for flere millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/BERGEN (Dagbladet): Bachs eksrevisor må også møte i retten for å forsvare seg mot de alvorlige anklagene. Det får Dagbladet opplyst på informert hold.

Bachs tidligere revisor, Terje Strand Eriksen, er rasende på forslaget til tiltale.

-  De har etterforsket Bach-saken i to år. Forslaget til tiltale de sendte meg i går ettermiddag er ikke annet enn hva jeg har vært siktet for. Det dreier seg om medvirkning til grovt bedrageri jeg hele tida har nektet skyld for, sier Terje Strand Eriksen til Dagbladet.Økokrim er nå ferdig med etterforskningen av finanssirkuset til Ole Christian Bach. Han tok sitt eget liv i Sverige i fjor sommer.

100 millioner

Men de personene Økokrim mener var hans medhjelpere, slipper ikke unna straffeforfølging.

Økokrim mener at Bachs ekssamboer, som har underskrevet på mange av Bachs falske lånebeviser, visste at det var svindel. Påtalemyndigheten hevder også at Bachs revisor var med på bedrageriene.

Gjelden etter Bach er på omkring 100 millioner kroner.

Samboerens rolle

BACH-OPPVASK: Personene Økokrim mener var Ole Christian Bachs medhjelpere, slipper ikke unna straffeforfølging. Foto: Tor Arne Dalsnes
BACH-OPPVASK: Personene Økokrim mener var Ole Christian Bachs medhjelpere, slipper ikke unna straffeforfølging. Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer

-  Jeg kan bekrefte at jeg har vært i dialog med Økokrim, men har ellers ingen kommentarer til saken, sier forsvarer til Bachs ekssamboer, advokat Erling O. Lyngtveit, til Dagbladet.

Bachs ekssamboer har vært siktet for medvirkning til grov økonomisk utroskap og bedrageri for ti-talls millioner. Spørsmålet er hva hun har visst eller ikke. Før Bach døde «frikjente» han sin ekssamboer i flere samtaler med utenforstående.

Økokrim vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger. Førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim sier at påtalevedtak i disse sakene vil bli truffet i løpet av kort tid.