Bachs revisor og samboer bedrageritiltalt

Tre tiltalt for millionbedrageriene der avdøde Ole Christian Bach skal ha vært hovedmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Økokrim har tiltalt tre personer for grovt bedrageri i forbindelse med låneopptak, skriver politiet i en pressemelding.

I tillegg er en mye omtalt venn av avdøde Bach tiltalt for å ha bistått ham i flukten fra politiet, blant annet ved å skaffe skjulested, ved å la ham bruke passet og førerkortet sitt, samt i forbindelse med overføring av penger. 

En 34 år gammel kvinne, den tidligere samboeren til Bach, er nå en sentral person i saken. Sammen skal de to ha tatt opp lån på åtte millioner kroner, med forfalskede pantedokumenter på fast eiendom som sikkerhet.

Kvinnen er også tiltalt for hvitvasking av to beløp på 3 750 000 kroner og 5 000 000 kroner, ifølge Økokrim.

Også Bachs revisor er nå tiltalt for å ha bistått dem med låneopptakene. Tiltalen mot ham lyder på grovt bedrageri på til sammen ti millioner kroner, forsøk på bedrageri og dokumentfalsk.

En fjerde person, Bachs forretningspartner, må møte i retten med en tiltalte for grovt bedrageri på én million, i euro. Mannen bidro til å ta opp lån med sikkerhet i sin egen eiendom, som det ikke var dekning for i eiendommens verdi

Ole Christian Bach var jaget av politiet i 183 land og av sinte kreditorer da han ble omringet av svensk politi på en øde landevei utenfor Stockholm 11. juli i fjor. Han skjøt seg selv før politiet fikk pågrepet ham.

<B>SAKEN FORTSETTER:</B> Selv om Ole Christian Bach døde i fjor sommer, blir tre personer tiltalt i bedragerisaken der politiet mener han var hovedmannen.