Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Backpackeren Grace (22) gikk inn på et hotell i Auckland. Så forsvant hun sporløst

Nå tror politiet at de har funnet henne.

FORSVUNNET: 22 år gamle Grace Millane ble fanget av et overvåkningskamera i Auckland lørdag kveld. Så forsvant hun - og nå mener politiet at hun er drept. Foto: AP / NTB scanpix
FORSVUNNET: 22 år gamle Grace Millane ble fanget av et overvåkningskamera i Auckland lørdag kveld. Så forsvant hun - og nå mener politiet at hun er drept. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I høst la 22 år gamle Grace Millane fra Essex i England ut på det som skulle være hennes livs reise. Hun hadde bestemt seg for å reise verden rundt.

Etter seks uker i Sør-Amerika, ankom hun New Zealand 20. november. Underveis på turen bombarderte hun sine søsken og sine foreldre med bilder og andre oppdateringer fra sine opplevelser. Reiserapportene kom daglig.

Ble stille fra Grace

Derfor var det ganske urovekkende da det ikke kom noen flere oppdateringer etter forrige lørdag, spesielt siden søndag for ei uke siden var Graces bursdag. Onsdag ble Grace meldt savnet.

Ifølge politiet boddet Grace på et hostell i Auckland. Hun forlot hostellet lørdag morgen. Igjen på hostellet lå de fleste av hennes eiendeler.

Etter at familien varslet politiet om at de ikke hadde fått kontakt med datteren på flere dager, satt politiet en rekke politibetjenter på saken.

De lyktes i å kartlegge noen av 22-åringens bevegelser lørdag kveld. Klokka 19.15 lørdag kveld blir hun filmet av et overvåkningskamera på Sky City i Auckland. På bildet går hun sammen med en mann.

Et par timer seinere, klokka 21.41, går hun inn på det firestjerners hotellet, City Life Hotel. Også her sammen med en mann. Dette er siste gang hun er sett i live.

- I daglig kontakt

Torsdag ankom Graces far, David Millane, Auckland. I en følelsesladet seanse ba faren de som vet noe om datterens forsvinning om å stå fram, skriver The Guardian.

- Grace er en kjærlig, utadvendt, morsom og familieorientert datter. Grace har aldri gått så lenge uten å ta kontakt. Hun er vanligvis i daglig kontakt med enten sin mor, meg, hennes to brødre eller medlemmer av familien på sosiale medier, sa faren.

- Vi er ekstremt opprørt og det er veldig vanskelig å beskrive de følelsene vi går gjennom akkurat nå.

Politiet klarte raskt å identifisere mannen Grace var sammen med lørdag kveld. 26-åringen ble avhørt, men han ble i første omgang ikke pågrepet.

Politiet gjennomsøkte også en leilighet i hotellet der Grace sist ble sett.

Drapssak

Men lørdag tok saken en ny vending. Da ble den 26 år gamle mannen pågrepet, siktet for drapet på Grace Millane. Politiet avslørte også da at de behandler Graces forsvinning som en drapssak.

- Grace er ikke lenger i live. Dette er nå en drapsetterforskning, sier Scott Beard ved Auckland-politiet, ifølge The Guardian.

Han begrunner politiets konklusjon med bevisene de har avdekket, som bilder fra overvåkningskameraer og kriminaltekniske undersøkelser.

På tross av drapssiktelsen og funnene politiet gjorde, gjensto det fortsatt en ting: Å finne Grace.

Beslaglagt kjøretøy

Politiet har så langt ikke funnet noe som tilsier at Grace hadde møtt 26-åringen tidligere. På spørsmål fra pressen om de to hadde møttes på datingappen Tinder, svarer Beard:

- Jeg vil ikke spekulere i hvordan de møttes. Det viktigste her er at Grace fremdeles er savnet og vi ønsker å finne henne.

Og søndag morgen norsk tid fortalte politiet at de hadde funnet det de mener er Grace Millane i et skogsområde i nærheten av Auckland.

Politiet tror hun har blitt brakt dit i en leiebil.

- Dette området ble identifisert som et interessant sted i går kveld, som et resultat av vår etterforskning. Jeg kan nå fortelle at vi for kort tid siden lokaliserte en død kropp, som vi tror er Grace. En formell identifikasjon vil nå finne sted, men, basert på bevisene vi har samlet de siste dagene, så forventer vi at det er Grace, sier Beard.

Politiet har også gått ut med bilde av en klokke og et smykke som tilhørte Grace, og de har også fortalt at passet hennes er borte.

Lørdag beslagla politiet også et «interessant kjøretøy». De forsøker nå å kartlegge hvor dette kjøretøyet har vært, skriver Evening Standard.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!