Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Backpackeren Inga-Maria (18) ble funnet drept i 1988. Nå er to menn pågrepet

Inga-Maria Hauser ble funnet drept to uker etter at hun sist ble sett i live.

FUNNET: Her ble Inga-Maria Hauser funnet drept, 20. april 1988. Nå er to menn pågrepet i saken. Foto: PA Photos / NTB scanpix
FUNNET: Her ble Inga-Maria Hauser funnet drept, 20. april 1988. Nå er to menn pågrepet i saken. Foto: PA Photos / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle tyske backpackeren Inga-Maria Hauser ble funnet drept i en avsidesliggende del av en skog utenfor Ballycastle i Nord-Irland i april 1988

Da hun ble funnet hadde det gått to uker siden hun sist ble sett i live, på en ferje fra Skottland. Hun ankom Nord-Irland 6. april 1988, og politiet mener hun døde kort etter at hun ankom.

De mener hun ble utsatt for et «grusomt og nådeløst angrep».

To pågrepet

Siden hun ble funnet har omstendighetene rundt drapet hennes vært en av de mest kjente og omtalte drapsgåtene i Nord-Irland.

Ingen har noen gang blitt pågrepet for drapet, fram til nå.

For i forbindelse med at det var 30 år siden Hauser ble funnet drept, ba politiet nok en gang folk som hadde informasjon om saken til å ta kontakt med dem.

DREPT: Inga-Maria Hauser. Foto: PSNI / via AP / NTB scanpix
DREPT: Inga-Maria Hauser. Foto: PSNI / via AP / NTB scanpix Vis mer

Det nordirske politiet dro også til Skottland i et forsøk på å samle bevis. De sa samtidig at de «nærmet seg» å identifisere mistenkte i saken.

Og ganske riktig, mandag ble to menn, på henholdsvis 58 og 61 år, pågrepet, mistenkt for å ha hatt befatning med drapet, skriver Belfast Telegraph.

De blir nå avhørt av politiet, men foreløpig er de ikke formelt siktet.

Samtidig opprettholder politiet sin etterlysning etter mere informasjon.

- Hvis det er noen vitner der ute med informasjon som kan hjelpe politiet, så ber vi dem om å stå fram og snakke med etterforskere. Selv om det er folk som vet hva som skjedde, mens om har vært stille som følge av vennskap eller familielojalitet, så er det ennå ikke for seint å stå fram og fortelle oss hva du vet, sier politisjef Raymond Murray.

- Interessant utvikling

Den lokale politikeren John Dallat omtaler arrestasjonene som bemerkelsesverdige.

- Dette er første gang politiet har offentliggjort at noen er arrestert i forbindelse med det brutale drapet av Inga-Maria Hauser, sier Dallat.

1. mai, altså drøye to uker før politiet arresterte de to mennene, skrev BBC at politiet nylig hadde fått resultater av nye DNA-tester.

I tillegg hadde politiet fått over 30 telefoner etter at de gikk ut og ba om opplysninger i forbindelse med at det var 30 år siden Hauser ble drept.

- Noe av utviklingen i det siste har vært interessant og blir gjennomgått av etterforskerne, sa politisjef Murray.

I en uttalelse ba også Hausers søster, Friederike Leibl, om at de som hadde informasjon om saken, nå sto fram.

- Det har gått nesten 30 år siden min lillesøster Inga-Maria ble brutalt drept. Dere kan ikke se for dere hvordan drapet påvirket min familie. Vi er helt ødelagt. Det gikk verst utover faren min. Han fikk prostatakreft i 2005 og ble behandlet for depresjon mens hele kroppen var full av kreft, heter det i et brev fra Leibl.

- Det å bli konfrontert med dette drapet hele livet er bare ondskapsfullt, sykt, sykt. Så jeg ber om at dere står fram med informasjon, ellers vil min søsters sjel aldri få hvile.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media