- «Bad boy» (28) i gjengmiljøet skutt etter telefonkrangel

Skal ha konfrontert kriminelle på Furuset.

BLODIG: Mannen som ble skutt mistet mye blod på åstedet natt til i dag. Foto: Jacques Hvistendahl
BLODIG: Mannen som ble skutt mistet mye blod på åstedet natt til i dag. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som ble skutt i Jerikoveien på Furuset i Oslo natt til 18. mai, er en 28-åring som i flere år har vært en sentral person i gjengmiljøene i Oslo, etter det Dagbladet erfarer.

Mannen ligger alvorlig skadd på Ullevål sykehus, og var i kveld ikke ved bevissthet. Dagbladet får opplyst at 28-åringen skal ha blitt skutt med et haglegevær, men politiet har ikke gått ut med detaljer om skadene.

Gjengprofil For noen år siden oppfattet politiet mannen som en av to ledere i «Furuset Bad Boys». Grupperingen talte rundt 14 menn, de fleste norskpakistanere i 20-åra, som hadde nære bånd til B-gjengen men som opererte delvis på egen hånd.

Etter det Dagbladet får opplyst hadde 28-åringen på 17. mai vært i kontakt med personer i et kriminelt miljø på telefon. Han skal ha vært i ferd med å konfrontere en eller flere menn med det som ble oppfattet som trusler mot ham da skytingen skjedde, ifølge kilder i de aktuelle miljøene.

I 23-tida i kveld hadde politiet ennå ikke pågrepet noen i saken.

- Skytingen etterforskes som et drapsforsøk. Vi vet foreløpig ikke årsaken  eller motivet. Vi jobber nå med å hente inn opplysninger, men har ingen mistenkte eller siktet i saken, sa Grete Metlid, leder av voldsavsnittet, til Dagbladet tidligere i kveld.

Hun bekrefter at 28-åringen er kjent for politiet, og at det kan dreie seg om et oppgjør i et kriminelt miljø.

- Vi tror ikke han var et tilfeldig offer. Vi tenker at løsningen må ligge i noe rundt ham og personer han har hatt befatning med, sier Metlid.

Ransmann 28-åringen er tidligere dømt for blant annet flere grove ran og grov narkotikaforbrytelse. Hans venner i Bad Boys-grupperingen ble så seint som for tre år siden knyttet til en rekke brutale hjemmeran. Miljøet har de siste åra vært preget av at alle de antatt sentrale mennene har sittet i fengsel i lengre perioder, og Furuset Bad Boys har i nyere tid ikke blitt sett på som en selvstendig gjeng.

Koblingen til B-gjengkretsen har tidligere gjort medlemmene til en del av fiendebildet til blant andre Young Guns-miljøet,  men gjengmiljøene er i dag fraksjonerte og uoversiktlige, og det er ikke kjent om eldre konflikter ligger bak skytingen i går.

SKUTT: 28-åringen som ble hardt skadd i skyteepisoden harvært sentral i gjengmiljøene i en årrekke.
SKUTT: 28-åringen som ble hardt skadd i skyteepisoden harvært sentral i gjengmiljøene i en årrekke. Vis mer