Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Både - og

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tidligere generalsekretær i Flyktningerådet, Trygve Nordby, har utarbeidet en rapport om flyktningsituasjonen på Balkan. Han mener at den internasjonale humanitære innsatsen for flyktningene er for kortsiktig, og at ressursene kunne brukes mer planmessig og effektivt. Dessuten frykter han at de politiske årsakene til problemene i området kan bli trengt i bakgrunnen av den ensidige konsentrasjonen om flyktningsituasjonen. Politikk og humanitær innsats må gå hånd i hånd.
  • Det er all grunn til å lytte til den erfarne Nordby i disse spørsmålene. På den annen side er det også slik at når flyktninger i milliontall fosser over grensene til små, fattige land, har velstående land en plikt til å hjelpe, enten det skjer på stedet eller ved å gi asyl. Flyktningproblemene på Balkan er så omfattende etter ti års nasjonalistisk renselse at verdenssamfunnet må ta i bruk alle midler både for å lindre den umiddelbare nøden og skape grunnlag for en permanent løsning.