-  Bade, bade, BADE!

Sebastian (5), Kornelius (3) og Tristan (5) har bare én løsning på å takle supervarmen: BAD!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lekekameratene nyter Oslo-sommeren i bassenget på toppen av St. Hanshaugen.

-  Vi har badet seks dager på rad, sier Sebastian Berge Flokkmann (5) til Dagbladet.

Han, broren Kornelius (3) og lekekameraten Tristan Young (5) plasker iherdig i bassenget for å kjøle ned den verste kroppsvarmen. De har ferie fra barnehagen og bruker mye tid ute i finværet.

-  Nesten for hett

-  Parken her på St. Hanshaugen er hagen vår. Vi er her en liten tur hver dag hvis vi ikke drar på stranda, sier moren til Sebastian og Kornelius, Cathrine Skui Berge.

Hun er ikke overrasket over at det er rekordvarmt i Oslo om dagen. Hun blir mer overrasket når hun hører at Oslo er den varmeste byen i Norge gjennom tidene.

-  Oi! Trodde det var Kristiansand eller noe, jeg, sier hun.

I morgen drar hun nettopp sørover. Familien skal på ferie til Stavern og Kristiansand dyrepark. Kaptein Sabeltann og Julius er trekkplasteret for de små. Mor synes det blir deilig å komme ut av oslogryta en liten stund.

 BADEGLEDE:  Sebastian (5) og Kornelius (3) Berge Flokkmann og Tristan Young (5) MÅ bade hver dag for å komme gjennom sommeren. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
BADEGLEDE: Sebastian (5) og Kornelius (3) Berge Flokkmann og Tristan Young (5) MÅ bade hver dag for å komme gjennom sommeren. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer

-  Det blir nesten litt for hett her i Oslo noen ganger. Det er deilig å komme ut en tur også, sier Berge.

Ispinner til himmels

Sommer og sol betyr masse is. Det har blitt hobby for Sebastian.

-  Jeg samler på ispinner i sommer. Nå har jeg i hvert fall sju. Jeg skal ha så mange at ispinnene rekker helt opp til skyene. Men da må jeg nok bruke opp alle pengene i banken, smiler Sebastian som ei sol.