FUNNET DREPT: Her sto den utbrente BMW-en der den 57-årige direktøren ble funnet drept. Foto: Jacques Hvistendahl
FUNNET DREPT: Her sto den utbrente BMW-en der den 57-årige direktøren ble funnet drept. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

- Både drept direktør og drapssiktet kone disponerte BMW-en der han ble funnet død

Siktede meldte ikke mannen savnet: - Ikke første gangen han var borte fra hjemmet i flere dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Bent Luther, som representerer Tranby-kvinnen (51) som er siktet for drap etter at hennes 57-årige direktørektemann onsdag ble funnet død i en utbrent bil i Lier, har i kveld hatt en samtale med sin klient.

Utbrent BMW Siste sikre livstegn fra mannen er mandag klokka 15. Da snakket han med en bekjent på telefon. Den utbrente BMW 320i kabrioleten der den 57-årige direktøren ble funnet drept ved 0945-tida onsdag, er registrert på hans nå drapssiktede kone.

- Familien hadde to biler, og begge har hatt tilgang på begge biler. Det var ingen restriksjoner på tilgangen, forklarer Luther.

Politiet har bedt om hjelp til å kartlegge observasjoner av bilen, og bilens bevegelser, i perioden før 57-åringen ble funnet drept onsdag. Forsvareren sier det ikke foreligger noen overvåkingsbilder eller lignende av bilen.

- Nei, jeg har ikke kjennskap til noen slike bevis, sier Luther.

- Ofte borte hjemmefra Paret var i en tvist om deres felles barn, og de skal ha vært på vei til å flytte fra hverandre. Det har kommet fram at siktede ikke meldte mannen sin savnet, etter at han skal ha vært borte fra hjemmet flere dager. Men ifølge forsvarer Luther var dette noe som hadde skjedd flere ganger før.

- Det at han var borte fra boligen noen dager var ikke første gangen. Det har vært et mønster der de var litt til og fra. Dette var et samliv under avvikling, og det har skjedd flere ganger at han har vært borte fra hjemmet uten å si ifra, sier advokat Luther til Dagbladet.

Kvinnen skal ha forklart at hun var sammen med familie og venner da ektemannen ble drept.

- Dette var aktiviteter som var helt innenfor det normale, sier Luther.

Helt uvirkelig Kvinnen er avhørt to ganger - en gang som vitne, uten advokat, og så som siktet. Politiets mistanke skal ha blitt styrket under det første avhøret, og de valgte å sikte kvinnen for drap.

- Hun forstår til en viss grad, sånn saken ser ut utenfra, at hun vil kunne kobles til dette. Men dette er samtidig helt uvirkelig for henne, det er tungt, og det er en meget vanskelig situasjon å stå i, sier Luther.

I morgen framstilles kvinnen for fengsling i Drammen tingrett.

- Terskelen for å få noen varetektsfengslet er ikke spesielt høy. Det er ikke overraskende for henne om det blir en kjennelse der hun blir fengslet. Hun er inneforstått med at det kan skje, sier Luther.

Politiet har ikke kunnet fastslå hvordan 57-åringen ble drept.