Både fortvilt og glad

SØRUMSAND (Dagbladet): Veronica og Per Kristian Orderud ble både glade og fortvilte over at statsadvokatene ville henlegge saken mot dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veronica synes på den ene siden at dette er positivt, ettersom det åpenbart gir et signal om at det neppe er grunnlag for tiltale. Men hun er også fortvilt, fordi statsadvokatenes tvil egentlig bekrefter at man kunne unngått tiltale, sier Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland til Dagbladet.

Schæfer-paring

Snøen lå i går skittenhvit i grøftekanten langs veien opp til Orderud gård. Bygda var stille. Ved kårboligen var to utelys tent bak politisperringene, som fortsatt henger der etter skrekknatta i pinsen 1999.

I går ettermiddag kjørte ekteparet Orderud til Elverum for å pare en av schæferhundene sine. De satser på å tjene penger på å avle opp gode utstillingshunder. Økonomien til ekteparet er fortsatt ikke helt på topp etter de mange månedene i varetekt.

Lang ventetid

Det tøffeste for ekteparet har vært den lange ventetida etter at de slapp ut fra varetekt i november 1999. Etterforskningen har pågått for fullt mens de har prøvd å leve et mest mulig normalt liv.

- Veronica er fortvilt over at Riksadvokaten fant på å ta ut tiltale, sier hennes forsvarer, advokat Frode Sulland.

<B>LUFTETUR:</B> Litt før klokka to i går ettermiddag dukket Veronica Orderud opp på gårdstunet med en søppelpose. De to schæferhundene fulgte matmor hakk ihæl. Like etter forlot parets bil gården.