Både Høyre og Ap fram på ny måling

Samlet går borgerlig blokk fram, mens den rødgrønne regjeringen kaver i bakevja.

ETT SKRITT FRAM..: .. men to skritt tilbake for statsminister Jens Stoltenberg (Ap.) Ap går noe fram, mens de andre rødgrønne regjeringspartiene går tilbake. Partileder Erna Solberg nyter framgang med Høyre, sammen med resten av den borgerlige blokken. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ETT SKRITT FRAM..: .. men to skritt tilbake for statsminister Jens Stoltenberg (Ap.) Ap går noe fram, mens de andre rødgrønne regjeringspartiene går tilbake. Partileder Erna Solberg nyter framgang med Høyre, sammen med resten av den borgerlige blokken. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap går fram, men de øvrige rødgrønne partiene tilbake på en ny meningsmåling. Den borgerlige siden styrker seg, men Høyre og Frp får ikke nok oppslutning til å danne regjering på egen hånd.

Ap går fram med 1,9 prosentpoeng og bikker over 30-tallet til en oppslutning på 30,4 prosent på partibarometeret til Dagens Næringsliv.

Regjeringspartnerne SV og Sp går begge tilbake, men holder seg over sperregrensen. SV får 4,6 prosents oppslutning, tilbake med 0,8 prosentpoeng, mens Sp går tilbake med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 4,4 prosent på målingen som er utført av Sentio Research Norge.

De rødgrønne regjeringspartiene får dermed 69 mandater på målingen og er langt unna et flertall.

Høyre går fram med 1,2 prosentpoeng og puster Ap i ryggen som landets største parti med sine 29,3 prosent. Venstre havner på hele 6,1 prosent (fram 0,7) mens KrF får 5 prosents oppslutning med en framgang på 0,3 prosentpoeng.

 

Bare Frp ryker på en smell på den borgerlige siden med en tilbakegang på 1,5 prosentpoeng og en oppslutning på 14,5 prosent.
Målingen gir Høyre og Frp alene 81 mandater, slik at de to partiene er avhengige av støtte fra KrF og Venstre for å etablere en flertallsregjering. De fire partiene får til sammen 99 mandater.
Miljøpartiet De Grønne oppnår 3 prosents oppslutning (tilbake 0,5) og får ett stortingsmandat, mens Rødt med 1,3 prosent (tilbake 0,1) ikke er inne på Stortinget på denne målingen.

Andre får 1,3 prosents oppslutning (tilbake 0,1).

(NTB)