Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Både kvinne og turfølge funnet ved Besseggen

En kvinne i 50-årene er funnet i god behold etter at hun ikke kom seg over Besseggen i Jotunheimen. Et turfølge i samme situasjon ble også hentet ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble funnet av luftambulanse, opplyser Innlandet politidistrikt ved 7.15-tiden fredag morgen.

- Hun ble funnet på sørsida av Bessvatnet, et stykke fra planlagt rute, melder operasjonssentralen.

Politiet meldte om aksjonene ved 22-tiden torsdag kveld.

Kvinnen var sammen med et turfølge på seks-sju personer, men kom bort fra de andre og ble sist sett i 16-tiden torsdag.

Turfølge

Turfølget som ble hentet natt til fredag, fikk politiet kontakt med på telefon. De befant seg i området Bandet/Bessvatnet. Noen timer etter at de fikk kontakt, var det klart at turfølget, en gruppe med tre nordmenn og to amerikanere, måtte hentes ut med båt, men det tok tid å få båten opp i fjellheimen.

- Det begynte å røyne litt på, de er veldig kalde og var ikke utstyrt for å dra på denne turen, i alle fall ikke på denne tiden av året og på denne tiden av døgnet i regn og mørke, sa operasjonsleder Løvseth.

Klokka 5.30 meldte politiet at hele gruppa var fraktet med båt over Bessvatnet og tatt til hytta i området.

Populært turistmål

Besseggen i Vågå er en populær fjellrygg å bestige, med økende turisttrafikk de siste åra. Her har reiselivsnæringa tidvis ansatt en egen «vaktmester» som patruljerer fjellet i høysesongen. Denne patruljen skal ikke ha vært ute torsdag.

Den økte popularitet for den norske fjellheimen har også medført at større mengder av mindre fjellvante folk kommer til Norge og utløser flere redningsoppdrag.

Hele Norges coronakart