FUNNET DREPT: Politiet rykket ut til boligområdet på Ime i Mandal etter melding om en skyteepisode klokka 11.39 i dag. På stedet fant de en mann drept. En 19 åring er pågrepet for drapet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FUNNET DREPT: Politiet rykket ut til boligområdet på Ime i Mandal etter melding om en skyteepisode klokka 11.39 i dag. På stedet fant de en mann drept. En 19 åring er pågrepet for drapet. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

Både offeret og drapssiktede var skoleelever: - Dette er fryktelig tragisk for hele byen

19-åring pågrepet etter drap i Mandal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person ble i dag funnet død i en bolig på Ime i Mandal og kort tid etter ble en 19-åring pågrepet og sikta for drap. Begge er elever ved Mandal videregående skole.

- Det er en forferdelig hendelse for skolen. Dette påvirker en hel by og en hel kommune, og ikke minst skolemiljøene, sier rektor Oddvar Haaland til Dagbladet.

Ved samme skole Politiet rykket ut til en bolig på Ime i Mandal klokken 11.39 i dag. Der fant de en mann død. Den drapssiktede 19-åringen hadde forlatt åstedet i en bil og ble pågrepet kort tid etter på Mølsletta, omtrent en mil nord for åstedet.

Det vil være en samling på den videregående skolen klokka 18.00 i kveld.

- Der er åpen skole for dem som trenger det. Vi har lærere, andre ansatte og kommunens kriseteam til stede for elevene, sier Haaaland til Dagbladet.

Kommunens kriseteam jobber nå med å ivareta de pårørende og ungdomsmiljøet som de to elevene var en del av.

- Dette er fryktelig tragisk for hele byen, for ungdomsmiljøene og for familiene som ble berørt av dette. Vi i kommunen gjør alt vi kan for å støtte opp om familiene og det ungdomsmiljøet som både den drepte og den pågrepne var en del av, sier ordfører Tore Askildsen i Mandal kommune til Dagbladet.

- Våre tanker går til de pårørende som er rammet av denne tragiske hendelsen, sier han.

Ukjent hendelsesforløp Dagbladet har snakket med en nabo som hørte skudd og deretter så deler av dramaet. I går kveld hadde det blitt knust flere bilruter utenfor boligen, forteller naboen. Etter å ha hørt skudd, så ha i dag en person forlate huset i full feltuniform og med våpen.

- Jeg var litt redd for at gjerningsmannen skulle prøve å komme seg inn huset her, sier han til Dagbladet og flere andre journalister.

Naboen så at en person hadde tvunget to personer ned på bakken utenfor boligen. Så prøvde vedkommende å komme seg inn i to biler. Til slutt fikk han fart på den ene og stakk fra stedet.

- Han hadde et våpen. Det var en rifle, sier naboen.

DRAPSETTERFORSKNING:  På en pressekonferansen på Mandal politistasjon onsdag ettermiddag opplyste stasjonsjef Leif Vagle og politiadvokat Liv Seland at en person har blitt funnet drept på Ime, Mandal. 
Foto: Espen Sand / NTB scanpix
DRAPSETTERFORSKNING: På en pressekonferansen på Mandal politistasjon onsdag ettermiddag opplyste stasjonsjef Leif Vagle og politiadvokat Liv Seland at en person har blitt funnet drept på Ime, Mandal. Foto: Espen Sand / NTB scanpix Vis mer

På bilder fra åstedet har politiet satt ned en markør ved det som framstår som et automatvåpen på en parkeringsplass. Det er imidlertid et lekevåpen, ifølge kriminalteknikere på stedet.

- Jeg var litt skjelven en god tid etterpå, sier naboen til Dagbladet.

- Knyttet til hendelsen Politiet opplyste på en pressekonferanse tidligere i dag at den siktede 19-åringen selv har «knyttet seg til hendelsen». Han var på det tidspunktet ikke formelt avhørt.

- Bilføreren som ble pågrepet på Mølsletta er den antatte gjerningsmannen, og han har knyttet seg til åstedet og hendelsen. Han er 19 år gammel, sier stasjonssjef ved politiet i Mandal, Leif Vagle.

Hendelsesforløpet er så langt ukjent for politiet, men saken etterforskes som et drap.

- Politiet jobber nå bredt for å kartlegge hendelsesforløp og motiv. Gjerningsmannens bil er beslagslagt og blir sammen med åstedet for hendelsen gjennomgått av krimteknikere, skriver Vagle i en pressemelding.

Obduksjonen av den avdøde blir utført i Oslo. Politiet har ennå ikke kunne fastslå identiteten til den avdøde med 100 prosent sikkerhet.

FANT LEKEVÅPEN:  En kriminaltekniker undersøker her det som framstår som et automatvåpen, men som er et lekevåpen, på åstedet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
FANT LEKEVÅPEN: En kriminaltekniker undersøker her det som framstår som et automatvåpen, men som er et lekevåpen, på åstedet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer