Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Både palestinsk moské og israelsk synagoge påtent

Spent stemning på Vestbredden.

INSPISERER: Palestinere inspiserer den påtente moskeen i Al Mughayir. Foto: EPA / NTB scanpix
INSPISERER: Palestinere inspiserer den påtente moskeen i Al Mughayir. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både en palestinsk moské og en israelsk synagoge fikk skader etter at de ble påtent onsdag, ifølge politi og øyenvitner.

Ingen mennesker ble skadd, men angrepene på hellige steder fører til økt spenning i Israel og Palestina, hvor striden om Haram al-Sharif i Jerusalem de siste ukene har utløst voldsom uro.

Ungdommer kom inn i landsbyen Mghayr nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden og satte fyr på en moské, opplyser ordfører Faraj Na'asan til nyhetsbyrået Reuters onsdag morgen. Landsbybeboere fikk slukket brannen, men moskeens første etasje ble totalskadd, ifølge ham.

Landsbyen Mghayr har blitt rammet av hærverk flere ganger de siste årene, og israelere fra de jødiske bosetningene i området får skylden.

I Israel kastet ukjente gjerningsmenn en bensinbombe inn i en synagoge i Shfaram, en by hvor flertallet av befolkningen er arabiske kristne og muslimer, natt til onsdag, ifølge politiet. Synagogen ble påført mindre skader, og israelsk politi etterforsker saken.

Konflikten mellom palestinere og israelere har vært svært spent den siste tiden, blant annet som følge av striden om tilgangen til Haram al-Sharif, som jødene kaller Tempelhøyden, i Jerusalem.

En 21 år gammel palestiner ble skutt og drept av israelske soldater sør på Vestbredden tirsdag, dagen etter at palestinske gjerningsmenn knivstakk og drepte to israelere i ulike hendelser.

(NTB)


SKADD: Moskeen har synlige skader etter brannen. Foto: EPA / NTB scanpix
SKADD: Moskeen har synlige skader etter brannen. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling