Både palestinsk moské og israelsk synagoge påtent

Spent stemning på Vestbredden.

INSPISERER: Palestinere inspiserer den påtente moskeen i Al Mughayir. Foto: EPA / NTB scanpix
INSPISERER: Palestinere inspiserer den påtente moskeen i Al Mughayir. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både en palestinsk moské og en israelsk synagoge fikk skader etter at de ble påtent onsdag, ifølge politi og øyenvitner.

Ingen mennesker ble skadd, men angrepene på hellige steder fører til økt spenning i Israel og Palestina, hvor striden om Haram al-Sharif i Jerusalem de siste ukene har utløst voldsom uro.

Ungdommer kom inn i landsbyen Mghayr nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden og satte fyr på en moské, opplyser ordfører Faraj Na'asan til nyhetsbyrået Reuters onsdag morgen. Landsbybeboere fikk slukket brannen, men moskeens første etasje ble totalskadd, ifølge ham.

Landsbyen Mghayr har blitt rammet av hærverk flere ganger de siste årene, og israelere fra de jødiske bosetningene i området får skylden.

I Israel kastet ukjente gjerningsmenn en bensinbombe inn i en synagoge i Shfaram, en by hvor flertallet av befolkningen er arabiske kristne og muslimer, natt til onsdag, ifølge politiet. Synagogen ble påført mindre skader, og israelsk politi etterforsker saken.

Konflikten mellom palestinere og israelere har vært svært spent den siste tiden, blant annet som følge av striden om tilgangen til Haram al-Sharif, som jødene kaller Tempelhøyden, i Jerusalem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer