SKAL SJEKKES: Et fly fra Southwest airlines nødlandet i forige uke med et hull i taket, nå skal alle gamle modeller av Boeing-fly undersøkes. Foto: Mette Møller / Dagbladet
SKAL SJEKKES: Et fly fra Southwest airlines nødlandet i forige uke med et hull i taket, nå skal alle gamle modeller av Boeing-fly undersøkes. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer

Både SAS og Norwegian skal undersøke sine fly

Etter et Boeing-fly nødlandet med hull i taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbrevet Check-in skriver ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau at flyselskapene har fått en frist på bare fem dager til å undersøke de eldste flyene.

Påbudet fra amerikanske luftfartsmyndigheter er kommet etter at et amerikansk Boeing 737-fly begynte å revne mens det var i lufta, noe som førte til at oksygennivået i kabinen falt kraftig.

Norwegian har 13 fly av den typen som skal sjekkes, mens SAS har fire fly. Begge selskaper bekrefter at flyene skal gjennom den beordrede undersøkelsen.

- Vi har allerede inspisert ett av disse flyene uten å finne noe unormalt, sier pressesjef Mikkel Thrane i SAS.

Amerikanske luftfartsmyndigheter krever at alle fly med mer enn 35.000 flyginger bak seg undersøkes innen fem dager, mens fly med 30.000-35.000 flyginger bak seg skal undersøkes innen 20 dager.

I går skreiv Dagbladet at Boeing visste at var sprekk-problemer på de gamle flyene.

(©NTB)