HEDRES: Venner og familie minnes Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11), som omkom etter en trafikkulykke ved Bjørkelangen på lørdag. Foto: Endre Vellene
HEDRES: Venner og familie minnes Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11), som omkom etter en trafikkulykke ved Bjørkelangen på lørdag. Foto: Endre VelleneVis mer

- Både Tiril og Sara hadde smil om munnen

- Det holder oss oppe, forteller faren til Tiril Alette Huser Bølge (11).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tor Åge Bølge beskriver i dag overfor Romerikes Blad hvordan han og familien håndterer tapet av sin kjære datter.

- Vi tar dette kjempehardt, men vi har masse familie og venner rundt oss som støtter oss, sier Tor Åge Bølge til lokalavisa.

Tiril og hennes gode venninne Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) ble påkjørt da de var ute og kjørte hest og vogn lørdag ettermiddag. De to jentene døde seinere på Ullevål sykehus, av skadene de pådro seg i ulykka på riksvei 229 ved Bjørkelangen i Akershus.

Faren forteller at familien holder seg oppe ved å tenke på at Tiril var i sitt rette element der hun satt bak hesten, da ulykken skjedde.

- Både Tiril og Sara hadde smil om munnen og storkoste seg da det skjedde. De merket ingenting da ulykken skjedde, et smell og så var det borte. Det holder oss oppe, sier Tor Åge Bølge - som beskriver Tiril som en livsglad jente.

MANGE HILSENER: Nils Henrik Holmedahl, onkelen til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark, besøkte ulykkesstedet utenfor Bjørkelangen i går. Foto: Benjamin A. Ward
MANGE HILSENER: Nils Henrik Holmedahl, onkelen til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark, besøkte ulykkesstedet utenfor Bjørkelangen i går. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

- Hun var veldig omgjengelig og omsorgsfull, du vil nesten ikke tro det. Hun fortjente å leve videre, sier Bølge.

Masse støtte Også Sara Christianes familie takket i går for støtten i den tunga tida.

- Vi har fått masse støtte. Det varmer og er noe familien setter stor pris på, sa Nils Henrik Holmedahl, Saras onkel, til Dagbladet i går.

Han bor selv rett ved ulykkesstedet. I fjor var han med og satte opp et skilt på et redskapsskur under 100 meter fra ulykkesstedet, med beskjed til veifarende om å sette ned farta av hensyn til barna i området. .

- Vi er heldigvis en stor familie, med mange å spille på. Nå i første omgang hadde vi et behov for å sove, vi var utslitt etter mange timer på sykehus. Det lokale kriseteamet er involvert og kommunen har stilt opp. De er gode hjelpere, sier onkelen til Dagbladet.

Onkelen sier det er viktig for familien å understreke at trafikkulykker er et samfunnsproblem, ikke et personproblem.

Kirkene for små Den tragiske ulykka har satt et kraftig preg på de små lokalsamfunnene på Romerike. Når Tiril begraves torsdag 23. januar, blir det ifølge Romerikes blad i Blaker kirke. Familiens egen kirke på Auli blir for liten. Det samme er tilfelle når Sara skal begraves tirsdag 21. januar.

Kirkeseremonien skal ikke skje i Bjørkelangen kirke selv om Saras mor arbeider der og hele familien har et nært og engasjert forhold til kirken og menigheten i nabolaget.

- Bjørkelangen kirke med 260 plasser blir for liten. Derfor er selve begravelsesarrangementet lagt til Løken kirke i nabobygda, som har om lag 600 sitteplasser. Kisten med Sara skal føres tilbake til Bjørkelangen og jordfestes her, sa kirketjener i Bjørkelangen, Dag Lindbeck, til Dagbladet i går.