Badekos i snøen

Karen Daasvand (33) i Bærum er en av stadig flere som har betalt dyrt for å kose seg hjemme. Hun og mannen Axel har kjøpt seg massasjebad til 112 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er ikke slikt man kjøper på impuls, sier Karen idet hun stiger opp av badet sitt i hagen. Ute er det et par minusgrader, så hun kommer seg fort i morgenkåpa. Men så lenge hun sitter i det 40 grader varme vannet, har hun det bra.

- Mannen min hadde problemer med ryggen. Så prøvde han et massasjebad på et hotell, og da var det ingen tvil: Et slikt skulle vi ha.

Etter en stressende arbeidsdag er det deilig å kunne løse opp muskelspenninger og stress, sier hun.

Karen, Axel og døtrene deres på seks og sju år bruker badet flere ganger i uka. Og når de har gjester, er det ikke sjelden at hele selskapet havner i badet.

- Det er plass til ni voksne mennesker. Det er fint å ta med seg et glass rødvin, øl eller champagne etter middagen. Da koser vi oss, uansett årstid, forteller Karen.

Badene finnes i flere prisklasser. De billigste koster i underkant av 30 000, men om du skal ha god kvalitet, er det vanskelig å komme under 50000.

Ellers er det størrelsen som bestemmer prisen oppover. Badene må ikke forveksles med tradisjonelle boblebad. Disse er beregnet til innendørs bruk, og starter på rundt 1000.

- Det er alle typer mennesker som kjøper. Noen har mye penger. Andre har ikke fullt så mye, og prioriterer dette framfor for eksempel ny bil.

Mange har hus med hage, men det er fullt mulig å plassere et bad på en terrasse i en leilighet i byen, sier salgssjef Rolf Garmark i HotSpring, ett av de største firmaene som leverer massasjebad.

«Det er fint å ta med seg et glass rødvin, øl eller champagne etter middagen.

Da koser vi oss, uansett årstid.»Karen Daasvand om massasjebadet