Kuttet opp av knust flis på badeland

Badeland-mareritt for Marius (12): - Fikk panikk

12 år gamle Marius Eriksen ble hentet i ambulanse etter ulykke på badelandet Active Family på Nøtterøy.

HENTET I AMBULANSE: Etter kort tid å badelandet Active Family på Nøtterøy, ble 12 år gamle Marius fraktet til legevakta med et 15 centimeter langt kutt. Foto: Privat
HENTET I AMBULANSE: Etter kort tid å badelandet Active Family på Nøtterøy, ble 12 år gamle Marius fraktet til legevakta med et 15 centimeter langt kutt. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vidar Eriksen hadde akkurat kommet inn døra etter å ha kjørt sønnen Marius (12) og to kompiser til badeland, da han fikk en ubehagelig telefon.

- Badelandet ringte og sa at Marius hadde skadet seg, og var blitt hentet med ambulanse. Jeg fikk panikk, forteller pappa Eriksen til Dagbladet.

Ambulansen, som hentet Marius på Active Family på Nøtterøy, måtte ifølge faren stanse på den korte veien inn til legevakta i Tønsberg. Marius blødde så mye at kompressen ikke holdt.

Da den bekymrede faren kom seg til legevakta, ble han møtt av det han beskriver som «et fryktelig syn». Sønnen blødde kraftig fra et 15 centimeter langt kutt.

Det var Tønsbergs Blad som først omtalte saken.

KUTT: Et møte med en knust flis på bassengbunnen resulterte i et 15 centimeter langt kutt. Foto: Privat
KUTT: Et møte med en knust flis på bassengbunnen resulterte i et 15 centimeter langt kutt. Foto: Privat Vis mer

Kuttet opp av knust flis

Like etter at Marius og vennene ankom badelandet søndag, skulle Marius ta ei av de to skliene på stedet. Den korte sklia gir stor fart. Da Marius ble kastet ut av sklia, traff hælen til Marius ei knust flis på bunnen av det en meter dype bassenget.

- Det er en tragisk situasjon. Det skulle aldri ha skjedd. Dette skjedde på et badeland med masse barn. Jeg tør knapt å tenke på hva som kunne ha skjedd dersom han hadde kastet seg ut med hodet først, sier den fortvilte faren.

Møtet med den knuste flisa resulterte i sju sting og fem strips.

- Veldig lei oss

Daglig leder i Active Family, Berit Sofie Fagereng, foreller til Dagbladet at de ansatte er preget av det som har skjedd. Hun var selv i kontakt med familien dagen etter ulykken for å høre hvordan det gikk med 12-åringen.

- Vi er veldig lei oss for at dette skjedde med Marius, sier Fagereng.

Like etter ulykken ble det 13 år gamle skliebassenget stengt og tømt for vann. Dagen etter gikk de igjennom overvåkningsbilder for å forsøke å finne ut hva som hadde skjedd.

- Flisene ble kontrollert lørdag, og ingen kunne se den tydelige mørke flekken da badelandet åpnet søndag. Overvåkningsbilder viser også tydelig at flisa var hel på dette tidspunktet, forteller Fagereng.

SKARPE KANTER: Far Vidar Eriksen tok dette bildet da han innspiserte ulykkesstedet noen dager etter ulykken. Da kunen han se de skarpe kantene på den knuste flisa. Foto: Privat
SKARPE KANTER: Far Vidar Eriksen tok dette bildet da han innspiserte ulykkesstedet noen dager etter ulykken. Da kunen han se de skarpe kantene på den knuste flisa. Foto: Privat Vis mer

- Flisa løsnet like før

Omtrent to timer før ulykken kunne de ansatte se på opptaket at den mørke flekken, som indikerte at flisa var løsnet, dukket opp. Det skal ha skjedd like etter at en voksen mann hadde brukt sklia.

- Vi legger selvsagt ikke skylda på den stakkars mannen. Det er vårt ansvar, sier Fagereng.

I det tømte bassenget fant de den løse flisbiten like ved den ødelagte flisa. Nærmere undersøkelser viser, ifølge daglig leder, at det skal ha oppstått et hulrom under flisene. Da den voksne mannen traff bassengbunnen med stor kraft, var det alt som skulle til for at flisene sprakk.

Skliebassenget er fortsatt stengt og tømt for vann mens de undersøker samtlige fliser, og legger nye fliser der det er behov. De ser også på om de kan utbedre rutinene sine for å forhindre at noe slikt skjer igjen.

- Høres veldig rart ut

Far Vidar Eriksen har selv vært i badelandet og undersøkt ulykkesstedet. Han har vært svært opptatt av å forsikre seg om at dette ikke skjer med noen andre, forteller han. Derfor synes han at badelandets forklaring ikke er tilstrekkelig.

- Jeg synes det høres veldig rart ut. Dersom det er tilfellet, må det ha vært dårlig arbeid i bunn eller dårlig vedlikehold, sier Eriksen.

Det avviser Active Family-lederen.

- Det har ingenting med dårlig vedlikehold å gjøre. Mureren forteller oss at dette var umulig å forutse, sier daglig leder Fagereng.

TØMT FOR VANN: Badelandets separate skliebasseng er nå tømt for vann mens undersøkelser og reperasjoner gjennomføres. Foto: Privat
TØMT FOR VANN: Badelandets separate skliebasseng er nå tømt for vann mens undersøkelser og reperasjoner gjennomføres. Foto: Privat Vis mer

«J***** vondt»

For 12 år gamle Marius var det en dramatisk opplevelse, men faren berømmer sønnen for hans opptreden etter ulykken.

- All honnør til Marius. Han har vært en skikkelig tøffing. Jeg fikk se videoopptaket av hendelsen. Der ser man at han tok det veldig rolig, og bare heiste seg selv ut av bassenget. Han var sikkert i sjokk, sier faren.

Selv om 12-åringen ikke har felt en eneste tåre, skal han likevel ha innrømt overfor faren at det var fryktelig vondt.

- Han sa til meg at «Pappa, dette var jævlig vondt», forteller han og ler.

Sønnen må holde seg i ro, i minst ti dager til framover, og går dermed glipp av fotballtreningene framover. Gutten var akkurat tatt ut på bylaget i Tønsberg.

- Han får nok plassen tilbake seinere. Vi håper bare at dette ikke får noen varige mén. Det er mye nerver i det området av foten, forteller faren.

FISKEPINNER: Tiktok-brukere filmer mat under mikroskop, og dette funnet i fiskepinner vekker oppsikt. Video: Tiktok / Vegard Krüger. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer