Badeparadis blir giftpøl

SUNDVOLLEN (Dagbladet): Med tre departementer, to kommuner og en hel lokalbefolkning som tilskuere, er mystiske giftalger i ferd med å drepe alt liv i krepseparadiset Steinsfjorden ved Hønefoss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Man vet hva som skal gjøres for å redde innsjøen, men planene strander på statlig handlingslammelse.

Slåss

- Jeg er opptatt av de alvorlige problemene i Steinsfjorden, og vil gjøre det som er mulig for å få fortgang i arbeidet, sier miljøvernminister Siri Bjerke til Dagbladet.

Kommunale myndigheter, lokalbefolkning og hytteeiere rundt Steinsfjorden har allerede i årevis slåss for å få staten og særlig Samferdselsdepartementet til å redde det tidligere ferie- og fiskeparadiset.

Forurenset

Men år for år har et av Norges mest berømte krepsevann blitt mer forurenset. Drikkevannet er for lengst historie, og i sommer ble til og med bading frarådd:

Giftalgene er i ferd med å vinne kampen.

Hole og Ringerike kommuner har sammen utarbeidet planer og gjennomført rensetiltak, som imidlertid har begrenset verdi uten at staten bidrar for å løse hovedproblemet - en radikalt bedre vannutskifting.

Presis

For over to år siden ga daværende samferdselspolitisk talsmann for Arbeiderpartiet i Stortinget, nåværende finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, en presis beskrivelse av problemet og hvilke tiltak regjeringen Bondevik burde iverksette:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer