Bader i for mye melk

STAVANGER (Dagbladet): - Tøffe jenter bader i melk, akkurat slik dronning Cleopatra gjorde! sier Mari Aarsland og Tone Stueland på Jæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De boltrer seg i badekaret så melkespruten står, mens staten står klar og lokker med over en halv milliard for å få bønder til å slutte med melkeproduksjon.

- Tenk dere om bønder, ikke selg arvesølvet deres. Husk at dere mister rettigheter for alltid, lyder advarselen fra leder Svein Kostveit i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Jærjentene Mari og Tone hoppet ikke i melkebadet for å feire salget av melkekvoten til staten. De har allerede fylt kvoten, og det var overflødig melk de fylte i karet.

Men land og strand rundt sitter bønder og teller på knappene - skal de ta imot statens fristende tilbud eller ikke? Tilbudet står ved lag til 15. januar. De får kr. 7,50 for literen fra staten hvis de avvikler driften, mange gardbrukere kan dermed cashe inn hundretusener og leve fett - ei stund.

Det er Norges Bondelag og Landbruksdepartementet som har avtalt melkefallskjermen. Formålet er å oppnå balanse mellom produksjon og forbruk. Partene håper å få redusert produksjonen med 135 millioner liter. Folk drikker mindre melk, derfor må staten betale bøndene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer