Badesesongen straks over

I 13 år har medlemmene av badeforeningen Ishud samlet seg til ukentlige bad i Telegrafbukta i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||TROMSØ (Dagbladet) : Hver fredag ettermiddag  kaster 15-20 entusiaster  seg ut i det  kalde vannet fra en odde  på sørvestspissen av Tromsøya. Badesesongen starter i september, og avsluttes gjerne når midnattsola kommer 21.mai.

- Da blir det for varmt, forklarer Terje Berntsen. Vanntemperaturmålersjef  Ola Hind er kjapp til å kommentere at det allerede er blitt  0.5 gradere varmere i vannet den siste uka. Da badeforeningen ble startet i 1997 av Johanne Aasen og Lone Larsen, var målet å gjøre sommerbading i Tromsø til en fornøyelse.

 - Siden da har vi øvd og øvd, fortsetter Terje Berntsen. Noe av klubbens medlemmer har øvd så kraftig at de forskynte med seg flere medaljer under årets VM i isbading i Slovenia.

VM drøm- Vi har selvfølgelig strålende treningsforhold her hjemme, sier  VM-deltaker Sirin Johansen, som drømmer om at klubben kan invitere til VM i isbading i 2014. - Det ville være et strålende alternativ til OL, legger hun til. Selv er hun så ivrig isbader at da hun tidligere i vinter fylte 50 år , inviterte hun gjestene til forspiel med isbading i Telegrafbukta. Over 20 gjester fikk en frisk og noe uvanlig start på 50-års festen.

ISBADERE: Medlemmer av Ishud gjør seg klare til fredagens bad. Fra venstre:   Nils Ove Sollid, Ann Helen Olsen, Grethe Svendsen, Ola Hind, Terje Furnes, Sigrun Lilletvedt og Wencke Koldingsnes. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET.
ISBADERE: Medlemmer av Ishud gjør seg klare til fredagens bad. Fra venstre: Nils Ove Sollid, Ann Helen Olsen, Grethe Svendsen, Ola Hind, Terje Furnes, Sigrun Lilletvedt og Wencke Koldingsnes. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET. Vis mer

I klubbens historie har aldri et fradagsbad blitt avlyst. - Kun èn gang, i minus 15 grader med iskald vind fra Balsfjord, valgte et par av oss å kaste inn håndkledet, forklarer Terje Berntsen. - Men selv da  holdt et par av medlemmene hodet kaldt og gjennomførte noe som senere er blitt omtalt som historiens hurtigste bad.

Klær forsvinnerUnder mørketiden oppstår det gjerne uante komplikasjoner, selv med bruk av hodelykt. - Det er ikke få ganger vind og mørke har ført til at selv de mest personlige plagg har havnet i feil bag, sier Johanne Aasen. - Etter et par oppklarende  telefonrunder senere på fredagskvelden har de fleste fått lokalisert plaggene sine , og helgefreden kan senke seg.

TILBAKETREKNING: Et av badeforeningens ferske medlemmer i hurtig retrett. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
TILBAKETREKNING: Et av badeforeningens ferske medlemmer i hurtig retrett. Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer