Feilaktig siktelse

Badet med datteren, ble siktet

Håvard (44) ble mistenkt for å ta overgrepsbilder.

UTFARTSSTED: Devlebukta på Lade i Trondheim er et populært utfartssted. Det var her Wigtil ble oppsøkt av politiet første gang. Illustrasjonsfoto: Google Street View
UTFARTSSTED: Devlebukta på Lade i Trondheim er et populært utfartssted. Det var her Wigtil ble oppsøkt av politiet første gang. Illustrasjonsfoto: Google Street View Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Håvard Wigtil (44) fra Trondheim dro på en improvisert badetur med sin åtteårige datter - og kom hjem igjen med status som siktet for å ha tatt overgrepsbilder.

- Dette har kanskje vært den mest absurde kvelden i mitt liv, skriver Wigtil i en lang tråd på Twitter.

Etter et døgn er saken nå foreslått henlagt - men ikke før familiefaren hadde fått beslaglagt mobilen, blitt avhørt av uniformert politi foran blokka der han bor, og levd i uvisshet.

- Respektløst

- Uniformert politi fotfølger oss hjem fra lekeplassen vi er på. Når vi kommer hjem, må jeg vente sammen med uniformert politi i lobbyen på blokka vi bor i en time mens de avklarer med jurist. Jeg ber om at jeg og betjenten som passer på meg kan vente inne i leiligheten vår i stedet på et eget rom, men det vil de ikke godta, forteller Wigtil til Dagbladet.

- Jeg blir behandlet som en farlig forbryter som kan rømme når som helst, og det er nedverdigende og fullstendig unødvendig. Jeg har samarbeidet hele veien og vært rolig og sindig. Dette er respektløst, sier familiefaren.

- Saken er foreslått henlagt av jurist. Det foreligger ikke grunnlag for straffeforfølgelse, opplyser Arve Vagnild, leder for krimvakta ved Sentrum politistasjon i Trondheim, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer