Badet med jentene i Baneheia

På den korte badeturen møtte de to mennene de blide småjentene i Baneheia. Det var siste gang Stine Sofie og Lena ble sett i live av andre enn sine drapsmenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hei, skal dere også bade, spurte den ene av jentene den 27 år gamle investorrådgiveren som jogget til 3. Stampe sammen med sin to år eldre kamerat for å kjøle seg ned etter en økt på treningsstudio fredag 19. mai 2000.

- De var veldig kontaktsøkende og blide, fortalte 27-åringen i Agder lagmannsrett tirsdag, da ankesaken etter Baneheia-drapene gikk inn i sin tredje uke.

Stille gråt

Det er første gang de to mennene forteller retten om sitt møte med Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10). Ingen av dem vitnet i byretten da Viggo Kristiansen (22) ble dømt til 21 års fengsel og ti års sikring og Jan Helge Andersen (21) til 17 års fengsel for drapene og voldtektene.

Badesesongen var så vidt startet i idylliske Baneheia denne maikvelden.

- Det var fremdeles kaldt i vannet. Jeg sto en stund på brygga og tenkte meg om før jeg hoppet ut i, forklarte 27-åringen i retten.

Bildet av møtet mellom småjentene og de siste vitnene fikk Ada Sofie Sørstrønen, mor til Stine Sofie, til å bøye hodet i stille gråt der hun følger ankesaken fra første tilhørerbenk. Hennes mann la en trøstende arm rundt kona da vitnet fortalte om de blide småjentene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer