Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bærbar DVD-spiller eksploderte i baksetet

Tre barn i bilen da flammer plutselig slo ut av billig-spiller i Tromsø. Fjernes fra butikkhyllene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tora (7), Lars (9) og Hanna (11) fikk betydelig mer spenning enn de hadde bedt om da de skulle se NRKs barnekrimserie «Veddemålet» på DVD i bilen fredag. Med nyinnkjøpte DVD-spillere skulle de tre barna fordrive tida på kjøreturen til familiens campingvogn i Storfjord, skriver Nordlys.

Svidd i håret av flammene

Det var etter en stopp på veien for å handle matvarer i 19-tida at den ene av de to underholdningsdingsene tok fyr.

- Da vi var ferdighandlet sprang ungene i forveien og satte seg i baksetet. I det jeg lesset varene inn i bagasjerommet, hørte jeg plutselig ungene hyle i frykt, og da jeg kikket opp så jeg en kraftig flamme slå opp mot biltaket rett foran Tora og Lars.

- Jeg løp fram og dro Tora ut av bilen. Min søster, som også var med, reiv tak i ei jakke og kastet den over den brennende spilleren og sopte den ut på asfalten, forteller mamma Kari Larsen til Nordlys.

Barna kom fra den dramatiske, eksplosjonsartede brannen uten alvorlige skader, men 7- og 9-åringen var kraftig svidd i håret og hadde brennmerker på klærne. 11 år gamle Hanna, som satt lengst unna apparatet, fikk blemmer på hendene.

- For å kjøle med blemmene raskest mulig brukte vi saftis, sier moren, som etter å ha sett de forkullede restene av DVD-spilleren konstaterer at det kunne gått mye verre.

Solgt i hele Norge

SKJELVNE OG SJOKKERTE: Hanna (t.v), Lars og Tora Hågensen klarte ikke å få opp døra da DVD-spilleren tok fyr, og mamma Kari Larsen tør ikke tenke på hva som ville skjedd om bilen hadde vært i fart. Foto: TOM BENJAMINSEN/NORDLYS
SKJELVNE OG SJOKKERTE: Hanna (t.v), Lars og Tora Hågensen klarte ikke å få opp døra da DVD-spilleren tok fyr, og mamma Kari Larsen tør ikke tenke på hva som ville skjedd om bilen hadde vært i fart. Foto: TOM BENJAMINSEN/NORDLYS Vis mer

Den bærbare DVD-spilleren, av merket «Matrix», skal ha blitt solgt i rundt 450 eksemplarer på landsbasis. Telebutikken-kjeden trekker nå apparatet fra markedet og vil i dag prøve å spore opp alle kjøpere. Spilleren kostet bare 700 kroner i utsalg.

- Det er sjokkerende for oss, og det må ha vært fryktelig for de som ble rammet. Det har tatt fyr i én og det kan skje igjen, sier markedssjef Roy Westbye i Telebutikken til Nordlys.

Spilleren som eksploderte i Tromsø var tilkoblet laderen i sigarettenneren. Det er ikke kjent om det har sammenheng med ulykken.

image: Bærbar DVD-spiller eksploderte i baksetet
<B>HAR DU DENNE?</B> Den billige bærbare spilleren av merket «Matrix» er ifølge Telebutikken solgt i rundt 450 eksemplarer i Norge. Ingen må brukes.