Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bærum ber om utsatt tilsynssak etter Valdres-dødsfallet

- Trenger mer tid, sier kommunaldirektør.

BEGRAVET:  Den  13-år gamle jente som ble funnet død på hytta i Valdres, ble i januar begravet ved Steinsskogen gravlund  i Bærum . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BEGRAVET: Den 13-år gamle jente som ble funnet død på hytta i Valdres, ble i januar begravet ved Steinsskogen gravlund i Bærum . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bærum kommune ber om utsettelse på tilsynssaken om skolegangen til 13-åringen som ble funnet død på familiens hytte i Valdres på nyttårsaften i år. Jenta skal ha slitt med spiseforstyrrelser etter flere år med mobbing på skoler i Bærum. Det er en av grunnene til at også offentlige etater har kommet i politiets søkelys.

Fredag gikk fristen ut for å sende inn all relevant informasjon om saken til Fylkesmannen i Oslo og Akershus, som har åpnet tilsynssak mot Bærum kommune i forbindelse med saken til 13-åringen. 

Trenger mer tid Bærum kommune har nå bedt om å få utsatt frist til tirsdag, skriver Budstikka.

- Vi trenger mer tid for å samle dokumentasjonen vi har fått tilsendt. Det er ganske mye som skal koordineres, sier kommunaldirektør for velferd, Bovild Tjønn til avisa.

I forbindelse med dødsfallet til den 13 år gamle jenta skal det føres tilsyn med Gullhaug, Lesterud og Mølladammen skoler i Bærum.  

Overfor Budstikka bekrefter kommunaldirektøren at kommunen har fått all dokumentasjon de har bedt om fra de forskjellige skolene.

Belastende Det inkluderer blant annet 13-åringens svar på trivselsundersøkelser, innholdet i samtaler mellom jentas foreldre og skolene, og referater fra møter om 13-åringen.

Jentas mor er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, fordi politiet mener hun har unngått å gi datteren livsnødvendig hjelp. Som Dagbladet tidligere har omtalt, har moren opplevd siktelsen som svært belastende.

I tillegg til Bærum kommune, er også Oslo kommune - hvor jenta og moren meldte flytting i desember - gjenstand for tilsyn i regi av Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

Omfattende undersøkelse Jenta og mora skal ha flyttet fra Bærum til Valdres-kommunen Øystre Slidre etter høstferien. Fylkesmannen i Oppland har åpnet tilsynssak mot hyttekommunen for å finne ut hva de har gjort for jenta i perioden hun har oppholdt seg der.

Det interkommunale barnevernet i Valdres, som er lokalisert i Øystre Slidres nabokommune Nord-Aurdal, blir også undersøkt i tilsynsrunden, da det er blitt kjent at barnevernstjenesten fikk to bekymringsmeldinger om jenta.

Den første kom fra Bærum kommune like etter at jenta og mora sendte offisiell flyttemelding til Øystre Slidre i november, men barnevernstjenesten mente da at det ikke hastet med å gripe inn. 

Dagbladet har vært i kontakt med Aasmund Olav Sandland, som er advokat til den siktede moren. Han ønsket ikke å kommentere saken.

FUNNET DØD: Ei 13 år gammel jente ble funnet død i en hytte på Beitostølen på nyttårsaften. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FUNNET DØD: Ei 13 år gammel jente ble funnet død i en hytte på Beitostølen på nyttårsaften. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer