Bærum kommune:

Bærum innfører taxi for fotgjengere

Slipper å ta beina fatt når undergangen stenges.

KART: Statens vegvesen har lagt ut dette kartet på Facebook-siden E18 Lysaker - Asker - Vestkorridoren. Foto: Paul Anton Solheim/Statens vegvesen
KART: Statens vegvesen har lagt ut dette kartet på Facebook-siden E18 Lysaker - Asker - Vestkorridoren. Foto: Paul Anton Solheim/Statens vegvesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er Budstikka, som er lokalavisa for Asker og Bærum, som først meldte om det uvanlige tilbudet til fotgjengeren.

Vegvesenet skal jobbe med kommunens vann- og avløpsanlegg, og stenger derfor en undergang under E18 ved boligområdet Strand.

Fra mandag av holdes undergangen stengt for både biler, og delvis også syklister og fotgjengere, i fire uker.

- Stengt for fotgjengere

På nettsida til Bærum kommune står dette:

«Fra og med mandag 13. juni vil undergangen på Strand være stengt for biltrafikk i fire uker. Vegen vil i perioder være stengt for fotgjengere. Det blir taxi for fotgjengere når undergang er stengt. Vegen blir stengt grunnet arbeid med kommunalt vann- og avløpsanlegg.»

På Facebook skriver Statens vegvesen at arbeidene vil pågå mandag til fredag mellom klokka 07 til 19, og lørdager fra 08 til 16.

Fraktes til den andre siden

Byggeleder i Statens vegvesen, Hege Gran-Henriksen, opplyser overfor Budstikka at syklister og fotgjengere stort slett kommer til å slippe gjennom når det ikke støpes ved undergangen.

- I disse korte periodene vil det bli satt opp taxi på hver side, for å frakte fotgjengerne til andre siden. Det skjer sannsynligvis på kvelden eller natta, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer