Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bærum sier nei til flyktninger

Bærum kommune mener flyktningene koster for mye, og stanser derfor inntak av nye flyktninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne-Gerd Steffensen fra Frp sier til Asker og Bærums Budstikke at inntaksstoppen er helt nødvendig.

- Dette er det eneste språket staten forstår, sier Steffensen.

Tomtekostnadene i Bærum er så høye at tilskuddene fra Husbanken blir lavere enn i andre kommuner, og Høyres Bjørn Røtnes sier at Bærum nå krever likebehandling.

Aps Kjetil Leira mener imidlertid at det er helt urimelig å bruke en av våre svakeste grupper som brekkstang mot staten.

Vedtaket om stans i mottak av flyktninger ble vedtatt av formannskapet i Bærum i går kveld, og begrunnelsen fra Høyre, Frp og Borgerlig Flyplassliste er at de ikke godtar at flyktningene påfører kommunen store ekstrautgifter.

- Dette rammer utelukkende flyktningene og i liten grad staten, sier KrF-representant Liv Wergeland Sørbye.

Politikerne krangler nå om hvorvidt vedtaket i Bærum formannskap er et verdispørsmål eller et signal til myndighetene. Mens Høyre og Frp sier vedtaket skal sette hardt mot hardt i forhold til staten, sier KrF at dette er kjente toner fra Frp på nasjonalt nivå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling