Bærumsruss får PR-hjelp

Burson Marsteller skal gi russen medietrening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det toppet seg med famøs julefeiring i Hemsedal. Ungdom fra Bærum, og spesielt Eikeli Videregående Skole, ble førstesidestoff landet rundt. Rundt 100 elever fra skolen festet i Hemsedal i romjulen i fjor - det endte med ødeleggelser for 100.000 kroner og oppvaskmøte i elevrådet.

Men det var en artikkel i A-magasinet i januar som fikk skolens ledelse til å hente elevene profesjonell PR-hjelp.

Artikkelen beskrev bærumsungdommens vaner når det gjaldt festing og pengebruk og fulgte flere elever ved Eikeli gjennom en helg med festing.

- Episodene i Hemsedal fikk oss til å jobbe med elevene med tanke på hva som skjer i russetiden. Så tok vi opp generell atferd i forbindelse med pengebruk og festing. Vi så i A-magasinet at de er helt uskyldige i forhold til pressen, sier rektor ved Eikeli Videregående Skole, Tor Eivind Jenssen.

Nå skal skolen bruke PR-byrået Burson Marsteller til å trene elevene i å uttale seg til pressen, skriver Budstikka i dag.

Ledelsens forslag

Rektor Jenssen forklarer at det kun er russen som skal få medietrening. De vil få en seanse på 90 minutter i regi av pr-byrået.

- Vi har halve temadager for russen hvor vi forbereder dem på hva som vil skje i russetiden. Vi henter inn politiet og nå bruker vi også medietrening. Dette beskytter elevene, men ikke for det de gjorde i Hemsedal, sier Jenssen.

FÅR PR-RÅDGIVING: Eikeli-russen i Bærum. Bildet er fra et annet russekull ved samme skole. Illustrasjonsfoto: Tore Bergsaker/ Dagbladet
FÅR PR-RÅDGIVING: Eikeli-russen i Bærum. Bildet er fra et annet russekull ved samme skole. Illustrasjonsfoto: Tore Bergsaker/ Dagbladet Vis mer

- Hvem var det som fant på dette, var det skoleledelsen eller foreldrene?

- Det var vi i ledelsen. Samtidig har vi hatt en prosess med russestyret som var enige i å gjøre dette.

- Er dette litt drøyt?

- Det kan være. Men samtidig var situasjonen for elevene som ble utsatt for A-Magasinet så sterk. Den gjorde at vi tenkte vi måtte hjelpe dem. Du kan godt si at dette ikke er skolens ansvar. At vi ikke har ansvaret for hva de gjør i fritiden. Men vi har valgt å se på elevene som «våre» i dette tilfellet.

Følger ikke Eikeli

Det er ingenting som tyder på at andre skoler i Bærum vil følge Eikeli.

- Jeg leste akkurat om saken i Budstikka, sier Erik Andresen, rektor ved Valler Videregående Skole.

- Kommer dere til å gjøre noe lignende?

- Nei, vi har ikke tenkt til å gjøre det.

- Hva syns du om at Eikeli henter inn pr-hjelp?

- Det må du spørre rektor på Eikeli om, sier Andresen.

Kjersti Løchen Stavrum er redaktør i A-Magasinet og er kjent med at det ble debatt rundt artikkelen.

- Vi registrerte at artikkelen skapte en veldig debatt og mye engasjement i saken, sier hun.

- Vi var nøye med å velge intervjuobjekter som var over 18 år og myndige. Vi forsøkte å gjøre vårt for å ha en god dialog også etter artikkelen. Alle intervjuobjektene fikk lest opp og godkjente sitatene. Det er forøvrig ingen som har klaget til oss og ment seg feilsitert, forklarer Løchen Stavrum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer