Bærumsungdom tisser bort feriepengene sine

Pengene renner inn for Kragerø-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Jeg har ikke noe svar på hvorfor folk i sentrum er spesielt trengende i år. Til nå har 15 personer fått fra 2.000 til 4.000 i bot for urinering i sentrum, sier politiførstebetjent Jørn G. Larsen i Kragerø.

Det er avisa Varden som kommer med den bløte nyheten nå i dag. Ifølge avisa har politiet håvet inn cirka 40.000 kroner i urineringsbøter så langt i år.

Politiet opplyser at ungdommer fra Bærum synes det er kult å få tissebøter på 4.000 kroner. Mens politiet skrev ut bot til en person, stilte kameraten seg opp og tisset i vei. Han ville også ha tisse-bot av Kragerø-politiet. Boten ville han henge opp på veggen hjemme, ifølge avisa.

Politiet måtte i tillegg flytte seg slik at skoene ikke skulle bli våte.

Pils til 4.000 kroner

Også damene huker seg ned for å late vannet midt i sentrum.

- Vi har også opplevd flere tilfeller hvor de ikke vil høre på politiet. Da forsvinner tusenlappene i enda raskere tempo. Vi starter gjerne på 2.000 - 3.000 kroner og vil de ikke høre på politiet, kan bøtene fort bli på alt fra 4.000 til 6.000 kroner, sier Larsen.

Det samme gjelder for drikking på offentlig sted-  i Kragerø sentrum. For en jente ble det en dyrekjøpt erfaring sist helg. Hun ville ikke høre på tilsnakk fra politiet, men fortsatte å drikke øl. Dermed kom en liten pils på 4.000. kroner.

- Likevel er dette av det billige slaget. Krangel med politiet kan fort bli enda dyrere. Slåssing og krangling kan fort ende opp med bøter helt opp mot 12.000 kroner.

Urinering leder

Politiet er også noe overrasket over folks oppførsel i år. Politiet mener det burde være godt kjent at bøter som svir tapper feriepengekontoen.

- Vi har vår egen prisliste, og den har vært i flittig bruk i år. Urinering og øldrikking leder i antall. Men nå har også slåsskampene kommet i gang. Resultat: løse fortenner. Heldigvis gikk det bra med han som ble slått i hodet med en ølflaske. På vår prisliste vil slik oppførsel koste fra 6.000 kroner opp til 10-12.000 kroner, sier Jørn G. Larsen til Varden.

TISSETRENGTE: Politiet i Kragerø opplever en tissetopp på offentlig sted i byen i sommer. Det er ungdom fra Bærum som er mest tissetrengte, ifølge politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer