Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Bæsjejogger» var forretningsmann (64)

Karrieren har gått i dass etter nattlige joggeturer der han gjorde fra seg.

ETTERLYSNING: Etter en omfattende operasjon fra naboene, klarte de til slutt å ta dette bildet av «bæsjejoggeren». Han ble til slutt siktet og sa opp jobben sin. Foto: Facebook
ETTERLYSNING: Etter en omfattende operasjon fra naboene, klarte de til slutt å ta dette bildet av «bæsjejoggeren». Han ble til slutt siktet og sa opp jobben sin. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han var en naboplager av de sjeldne. I løpet av det siste året skal en mann i Brisbane-nabolaget Greenslopes ha irritert dritten ut av naboene.

Naboene hans i den australske storbyen begynte etter hvert å merke at det stadig lå igjen menneskelig avføring rundt husvegger og utenfor inngangsdører rundt et leilighetskompleks.

Ifølge naboene skal en person ha lagt igjen sine egne ekskrementer opp mot 30 ganger i løpet av det siste året, skriver avisa Sydney Morning Herald.

La slu plan

De ble til slutt så opprørt at de la en slu plan for å finne ut hvem som bæsjet i oppkjørslene og ved inngangsdørene deres.

Først begynte naboene å spane ute i gatene på nettene. Der fant de ut at den skyldige hadde et mønster.

- DET VIL FORSVINNE: I den lille byen Parrish i Alabama, har det i to måneder stått lagret over fire millioner kilo med avføring - som ikke engang er deres egen. Nå er de drittlei. Video: WVTM via CNN Vis mer

Hver eneste mandag, onsdag og fredag var en mann ute og jogget grytidlig om morgenen, rundt 05.30. En av naboene, bare identifisert som Steve av nettstedet Yahoo, var initiativtakeren til operasjonen.

Han satte opp et infrarødt kamera med bevegelsessensor i nabolaget og holdt vakt hver natt. Til slutt klarte de å fange et skarpt bilde av mannen.

- Det tok et par uker der jeg var ute hver morgen. Den dagen jeg så ham løpe oppover stien var han tre minutter for sein. Jeg var akkurat i ferd med å gi opp, sier naboen.

- Han sa bare «hei»!

Like etter at bildet ble tatt, konfronterte Steve «bæsjejoggeren». Han ble sjokkert over mannens reaksjon.

- Han sa bare «hei»! Da bestemte jeg meg bare for å gå, sier naboen.

DUSJES I DRITT: I den Russiske hovedstaden Moskva fikk trafikantene en skikkelig ubehagelig opplevelse. En tankbil fylt med avføring eksploderte helt plutselig. Dermed ble trafikken dusjet i dritt. Video: Viralhog Vis mer

Mannen løp videre, men naboene hadde nå bilde av mannen. Bildet, som Dagbladet har valgt å sladde, ble tatt 11. mai og deretter delt på sosiale medier og rundt omkring i nabolaget som en etterlysning.

Det ga til slutt resultater. Torsdag denne uka kunne den australske avisa Courier Mail melde at en 64 år gammel mann var siktet for ordensforstyrrelse etter hendelsene. Mannen skulle opprinnelig møte i retten i Holland Park i Brisbane, men fikk nedjustert siktelsen til å dreie seg om ett forhold av ordensforstyrrelse.

Vellykket forretningsmann

Mannen fikk dermed en bot på drøye 3000 kroner for forholdet, men også en ødelagt karriere. Etter at siktelsen ble kjent, ble det også klart at 64-åringen var en vellykket finansmann i et australsk firma som drifter borettslag for pensjonister.

- Fram til i går var ikke vi klar over siktelsen. Vi er overrasket og skuffet over de påståtte hendelsen. Han har levert inn sin oppsigelse og er ikke lenger ansatt hos oss. Vi vil hjelpe ham med det vi kan, sier en talsmann for selskapet torsdag.

Den siktede «bæsjejoggeren» var også involvert i det lokale kommunestyret, men skal også ha trukket seg derfra.

Naboene krever nå en forklaring fra finansmannen.

- Jeg skulle gjerne visst hvorfor han gjorde det. Jeg vet ikke om vi noen gang finner ut av det, sier nabo Steve.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media