Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo lufthavn Gardermoen

Bagasjetrøbbel på Gardermoen for andre gang på få dager

Rammet av bagasjetrøbbel for andre gang på få dager.

KØ: Problemer med bagasjeannlegget på Gardermoen fører til lengre køer i bagasjeinnsjekken. Slik så det ut i avgangshallen rundt klokka 15.30. Foto: Avinor
KØ: Problemer med bagasjeannlegget på Gardermoen fører til lengre køer i bagasjeinnsjekken. Slik så det ut i avgangshallen rundt klokka 15.30. Foto: Avinor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Passasjerer fra om lag 30 SAS-fly måtte reise uten bagasje fra Gardermoen torsdag morgen, grunnet tekniske problemer med bagasjebåndene på flyplassen. I dag var det igjen problemer med bagasjeanlegget, som førte til lange køer i innsjekkingen, melder Aftenposten.

Men denne gangen fikk alle reisende med seg bagasjen sin, ifølge Avinor.

- Det er noen problemer med bagasjebåndene som gjør at det blir litt lengre køer, men alle får sjekket inn bagasjen sin, sa Kristian Løksa, kommunikasjonssjef i Avinor, til Dagbladet like etter klokka 15.30.

Løksa opplyser til Aftenposten at problemene førte til at bagasjen måtte håndteres «litt mer manuelt». Han gjorde det klart at flyene ville gå som normalt, og at de jobbet med å feilsøke samt rette problemene.

Like før klokka 16.00 sier Løksa til Dagbladet at problemene er fikset og at køene nå begynner å minke.

- Er det noen grunn til å være bekymret over at det er problemer med anlegget for andre gang på få dager?

- Dette er et anlegg som fungerer 99,9 prosent av tiden. Vi har ikke grunnlag for å si at problemene i dag har sammenheng med det som skjedde tidligere denne uka, sier Løksa.

Torsdag ble problemene rettet etter noen få timer. Den gang var det først og fremst reisende med SAS og Widerøe som ble rammet. Informasjonssjefen i SAS sa da at de hadde opplevd liknende problemer tidligere:

- Situasjonen er langt fra tilfredsstillende og den er særdeles krevende. Vi har hatt liknende problemer med bagasjeanlegget før, men da har det vært snakk om minutter og ikke timer, sa Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, til NTB torsdag morgen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!