Bagatelle-kokk vant kokke-NM

Ingen lager like god mat som Erling Sundal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kokken fra Bagatelle Restaurant i Oslo vant norgesmesterskapet i Kokkekunst 2000 i Ålesund.

Erik Løvold ved Aqua Restaurant i Oslo og Willy Solvang ved Statholdergaarden i Oslo kom på andre og tredjeplass. Alle tre kommer fra Møre og Romsdal.

Det er femte gang Sundal konkurrerer i NM. I år vant han med en treretters middag med anisstekte kamskjell til forrett, medaljong av kylling med sitrongress og lever til hovedrett, og lun sjokoladeterte, pepperparfait med bringebærsaus og karamelliserte pærer til dessert.

De tre andre finalistene var Roy Magne Berglund ved Du Verden Restaurant, Svolvær, Kjetil Gundersen ved Gastronomisk Institutt, Oslo og Bent Hansen ved Bølgen og Moi på Høvik.

NM i Kokkekunst blir arrangert parallelt med Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

(NTB)