- Bagatelliserer folks fortvilelse

Bent Høie reagerer sterkt på Jonas Gahr Støres omtale av helsekøer.

REAGERER:Høres helsepolitiske talsmann reagerer sterkt på helseminister Jonas Gahr Støres påstander om bløff, men først og fremst på Støres syn på helsekøer og ventelister. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
REAGERER:Høres helsepolitiske talsmann reagerer sterkt på helseminister Jonas Gahr Støres påstander om bløff, men først og fremst på Støres syn på helsekøer og ventelister. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyres helsepolitiske talsmann og sannsynlige helseminister dersom Høyre kommer til makten, Bent Høie, er skuffet og overrasket over at helseministeren bagatelliserer helsekøer og ventetid. Støre anklager Høyre for å bløffe om sykehusene, helsekøer og privat forsikring.

- Reagerer sterkt - Det er ingen tvil om at det er Støre som bløffer. Men det jeg reagerer sterkest på, er hans holdning til mennesker som opplever ventetiden som veldig problematisk, enten det gjelder en selv eller en er pårørende til noen som ikke får hjelp. Det kan være mennesker som har mistanke om kreft.

Todelt helsevesen Jeg er også overrasket over at en statsråd fra Ap bagatelliserer at en stadig større del av befolkningen tegner private forsikringer, noe som gir et todelt helsevesen.

Arbeidsgivere tegner ikke forsikringer for å være hyggelige, men fordi arbeidstakere ønsker det. De opplever at arbeidstakere går ufrivillig sykemeldte. Vårt mål er at alle i Norge dekkes like godt som de som har privat helseforsikring, sier Høie til Dagbladet.

Rett til å velge Han sier at tallet på personer som betaler forsikring av egen lomme, øker. Han tilbakeviser også Støres øvrige påstander om bløff, og sier at Støre nå må bestemme seg for om han er for eller mot private helsetjenester.

Feil av Støre - Det han foraktelig kaller marked, er i virkeligheten det enkelte menneskets mulighet til å velge behandlingstilbud, sier Høie.  Han slår fast at Høyre vil dekke inn sin helsereform over statsbudsjettet.
- Støre gir en feil framstilling av vår politikk. Han har misforstått, sier Høie.