Bagdad omringet av nervegass?

Saddam Hussein kan ha gravd ned kjemiske våpen rundt Bagdad. I så fall kan Bagdads befolkning være Saddams gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere sjefrådgiveren i den irakiske atomenergikommisjonen, Hussain al-Shahristani, sa fredag til TV-stasjonen CNN at han har fått rapporter fra motstandsgrupper inne i Irak om at Saddam har overveid å legge et belte av kjemiske våpen rundt Bagdad.

- Dermed kan han bruke befolkningen i den irakiske hovedstaden som et menneskelig skjold dersom USA går til angrep på landet, sa Shahristani.

- Dette er hva jeg har hørt fra politiske aktivister inne i landet nylig.

Ifølge Shahristani skal de kjemiske våpnene angivelig være gravd ned i jorda med 100 meters mellomrom, og forbundet til detonatorer i Saddams kommandosenter.

- Når han bestemmer at tida er inne, kan han detonere ladningene og dermed både holde folk fanget i byen og hindre soldater i å komme inn, hevdet vitenskapsmannen.

Han sier også at FNs våpeninspektører ikke har funnet regimets nervegassbeholdninger fordi disse er gjemt i hemmelige tunneler.

Hussain al-Shahristani rømte fra Irak i 1991 etter å ha sittet 12 år i irakisk fangenskap, og er nå bosatt i London. Han hevder å ha sine informasjoner fra tidligere kolleger og dissidenter som nettopp har flyktet fra Irak.

(NTB)

DIKTATOR:</B> Hvis den irakiske vitenskapsmannen har rett, kan Saddam være forberedt på å ofre mange uskyldige i kampen mot Bush.