Bahareh Letnes hardt ut mot Frp-landsmøtet: - Jeg trives ikke her

Per Sandberg sier han er skuffet over fordommene han møter fra partifeller på Frp-landsmøtet. - Dette blir mitt siste Frp-landsmøte, sier Bahareh Letnes.

SISTE: Bahareh Letnes og Per Sandberg er på Frp's landsmøte denne helgen. Video/reporter: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): - Vi er fortsatt like forelska i hverandre, slår Per Sandberg og Bahareh Letnes ettertrykkelig fast i møte med Dagbladet.

De to er på det Frp-landsmøte på lang tid hvor Sandberg ikke er en del av partiledelsen. Men tilværelsen som gjest blant sine egne partifeller er ikke bare rosenrød for den tidligere statsråden og hans nye flamme.

- Vi har møtt mye fordommer fordi jeg har vært nestleder i Frp og plutselig finner meg en kjæreste som er fra Iran. Og de fordommene føler vi absolutt på her på landsmøtet også, sier Per Sandberg.

Se hele TV-intervjuet av Sandberg og Letnes øverst i saken!

- Bahareh føler mye fordommer her, utdyper han.

- På hvilken måte da?

- Jeg trives ikke her. Det er min første gang på Frp's landsmøte og dette blir min siste gang. Jeg synes Per er blitt veldig urettferdig behandlet, utdyper Bahareh Letnes.

- Er folk ufine mot dere?

- Måten Per ble behandlet på i politikken, det hadde han ikke fortjent. Dette handlet om maktkamp, svarer hun.

Fordommer i Frp

Sandberg avviser derimot at han går rundt på Frp-landsmøtet og føler bitterhet overfor enkeltpersoner i partiet og fordommene han og Letnes føler.

- Nei. Nelson Mandela sa at «bitterhet er det samme som å drikke giften selv og tro det rammer din fiende». Men klart, alle kjenner meg. Jeg sier ifra hvis det er noe. Det er noen i dette partiet som har skuffet meg noe helt grusomt, sier Sandberg.

- Hvem da?

- Jeg tror de fleste vet hvem jeg sikter til. Det er veldig skuffende når man har vært kolleger i 30 år, og så får man en opplevelse at føler at fordommer dukker opp fordi man blir forelska og blir sammen med en dame av en annen etnisk opprinnelse. Det var fordommer jeg ikke trodde eksisterte i Frp.

De to har flyttet til Mandal i Vest-Agder og jobbe videre med sine handelsplaner mellom Norge og Iran.

- Jeg elsker byen Mandal, sier Letnes.

- Vi har veldig fine dager sammen, vi trives veldig bra og har mye å gjøre. Jeg kan ikke si så mye om planene våre, det er litt hemmelig.

Handelsplaner

Sandberg trakk seg fra regjeringen etter kritikk rundt forholdet til Letnes og en mye omtalt jobbtelefon som ble med ham på privat reise i Iran. For livet etter politikken har planen hele tida vært å bygge bedre relasjoner mellom Iran og Norge.

- Målet vårt er å drive med handel mellom Iran, Norge og mange andre land, legger hun til.

- Potensialet for Norge, ikke bare når det gjelder Iran - men også Midtøsten og Sentral-Asia - det er enormt. Vi har såpass mye selvtillit at vi tror vi kan bli en brikke oppi alt dette, sier Sandberg.

De siste månedene har de to turtelduene reist mye og ifølge Sandberg har Letnes snart en politisk forståelse som overgår hans egen.

- Sist jeg var i Iran kjøpte jeg omtrent tjue politiske bøker. Vi studerer mye politikk og historie hjemme, sier hun.