Bahia (13) overlevde Airbus-ulykken

Selv om faren mente hun ikke kunne svømme.

OVERLEVDE: Den 14 år gamle jenta for behandling på et sykehus i  Moroni. Det er ikke funnet andre overlevende etter ulykken. Foto: AFP PHOTO STEPHANE DE SAKUTIN/SCANPIX
OVERLEVDE: Den 14 år gamle jenta for behandling på et sykehus i Moroni. Det er ikke funnet andre overlevende etter ulykken. Foto: AFP PHOTO STEPHANE DE SAKUTIN/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I ettermiddag kom de første bildene av 13 år gamle Bahia Bakari, jenta som overlevde Airbus-ulykken utenfor øygruppa Komorene natt til tirsdag.

153 personer befant seg ombord på flyet fra Yemenia Airways da det styrtet i sjøen. Til nå er jenta den eneste som er funnet i live i Indiahavet.

- Dårlig svømmer

- Jeg hadde aldri trodd hun ville overleve, sa faren tidligere i dag.

Han forteller at datteren så vidt klarte å svømme, men klarte å holde seg flytende lenge nok til at redningsmannskapet

Kassim Bakari snakket med datteren sin i går, etter hun var funnet i live og fraktet til sykehuset.

- Baya ble kastet ut og befant seg plutselig ved siden av flyet, sa han til RTL, og beskrev datteren sin som skjør og at hun ikke engang er en god svømmer.

- Hun er en veldig forsiktig jente, jeg hadde aldri trodd hun ville overleve noe slikt.

Han forteller til CNN at datteren ikke kjente noe da flyet styrtet.
- Hun kunne høre at folk snakket, men det var natt og hun så ingenting.

Moren til Bahia var også ombord i flyet, men er ikke funnet.

Funnet i vrakrestene
Frankrikes Europe 1 radio har snakket med mannen som angivelig var blant redningsmannskapet som fant jenta. 14-åringen skal ha ble oppdaget i den urolige sjøen, mellom vrakrestene.

- Vi forsøkte å kaste en livbøye til henne, men hun klarte ikke ta tak, så jeg måtte hoppe i vannet for å hente henne, sa redningsmannen til Europe 1.

Det var 66 franske statsborgere ombord i flyet. Skoleferien i Frankrike har akkurat startet, og mange skulle reise på ferie.

Forvirrende uttalelser
I etterkant av den tragiske ulykken der mest trolig 152 personer omkom, har det blitt servert en hel rekke uttalelser som har bidratt til mye forvirring.

Da i går den sensasjonelle nyheten om funnet av en overlevende ble kjent, var det ifølge flyselskapet et fem år gammelt barn, men om det var gutt eller jente var uklart. Tilstanden til barnet var også uklart. Etter hvert ble det kjent at den overlevende var en fem år gammel gutt. Noe som senere ble endret til en 14 år gammel jente. I dag ble alderen hennes endret til 13 år.

Den jemenittiske avisa Yemen Post kom også med påstander at kapteinen, Khaled Hajeb, skulle være funnet i live. Avisen trakk så tilbake påstanden, og konkluderte med at han var blant de savnede, og mest trolig omkommet.

Årsaken til ulykken er foreløpig uklar, men det var dårlig vær i området da flyet styrtet, med sterk vind.
CNN melder at flyets svarte boks kan ha blitt funnet i dag.