Bahia (14) tilbake i Frankrike

Jenta som overlevde Airbus-ulykken fraktet tilbake til Paris i dag.

PÅ VEI HJEM: 14 år gamle Bahia Bakari landet i dag i Paris. Her inne i flyet på vei hjem sammen med sin far. AFP PHOTO STEPHANE DE SAKUTIN
PÅ VEI HJEM: 14 år gamle Bahia Bakari landet i dag i Paris. Her inne i flyet på vei hjem sammen med sin far. AFP PHOTO STEPHANE DE SAKUTIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Som eneste overlevende fra flyulykken ved Komorene på tirsdag, er det naturlig nok mye oppmerksomhet rundt 14 år gamle Bahia Bakari. Nå har franske myndigheter sendt henne hjem i et Falcon 900-fly tilrettelagt spesielt med medisinsk utstyr, skriver AFP.

Jenta lå i Indiahavet i nesten 13 timer, der klarte hun å klamre seg fast til vrakrester helt til hun ble plukket opp av redningsmannskapet.

På flyet fra Komorene til Paris og flyplassen Le Bourget, var blant andre transportminister Dominique Bussereau og utviklingssminister Alain Joyandet. Flyet landet i Paris ved åttetiden i dag morges. En ambulanse ankom flyplassen og det er forventet at Bahia Bakari blir kjørt rett til sykehuset.

- Legene tror det er god sjanse for at hun skal bli bra, selv om hun har et brukket kragebeinet og har brannskader på knærne, sa den franske utviklingsminister Alain Joyandet til AFP.

Joyandet fortalte også at på grunn av sjokk husker hun bare bruddstykker av hva som skjedde i sekundene før flystyrten.

- Hun har fortalt at hun husker alle fikk beskjed om å bruke belte, og rett etter det kjente hun noe som lignet på elektrisitet — det var begrepet hun brukte, sa Joyandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer