Baidoo-saken til riksadvokaten

Riksadvokaten skal behandle anmeldelsene i Baidoo-saken. Både politiet og Sophia Baidoo har påkjært statsadvokatens henleggelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Baidoo anmeldte en politimann for rasisme og vold etter at hun ble pågrepet på jobb i fjor. Samtidig ble hun selv anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann.

Riksadvokaten vil ikke kommentere saken.

Trondheim Politilag går til injuriesøksmål mot Adresseavisen og advokat Venil Katharina Thiis på vegne av tre polititjenestemenn. Søksmålet kommer etter uttalelser og artikler om Baidoo-saken. Politilaget mener Adresseavisen ikke har dekning for påstandene i en lederartikkel i fjor høst, som beskrev grumsete holdninger i politiet.

De mener også at advokat Thiis er kommet med uttalelser om falske anmeldelser, og vil ha dette belyst i en rettssak.

Professor i strafferett, Anders Bratholm, hevder politifolk vitner falskt for å beskytte kolleger i politivold-saker. Han sier til NRK at han ikke er overrasket over Statsadvokatens henleggelse av begge anmeldelsene i Sophia Baidoo-saken.

Jusprofessoren beskriver en intern kultur i politiet som han kaller «macho-lojalitet» og mener dette preger saker der det er snakk om politivold.

(NTB)